30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDV Konavle opremljena senzorna soba i nabavljena oprema za sportski i dramsko-scenski...

DV Konavle opremljena senzorna soba i nabavljena oprema za sportski i dramsko-scenski program

U sklopu projekta „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše“, za Dječji vrtić Konavle nabavljena je oprema te uređena senzorna soba s rad s djecom s teškoćama u razvoju.

Senzorna soba je prostorija opremljena elementima koji djetetu s razvojnim odstupanjem pruža multisenzornu stimulaciju ili reducira senzorne podražaje, nudeći mu mnoštvo višeosjetilnih podražaja – boje, mirisi, vibracije, zvukovi i mnoge druge. Ovako opremljen prostor pruža djetetu sigurno okruženje za opuštanje te poticaje na interakciju s okolinom. Aktivnosti će se birati kako bi odgovarale individualnim potrebam djeteta ili skupine djece s teškoćama u razvoju npr. poremećajem senzorne integracije, poremećajem iz spektra autizma, poremećajima pažnje i koncentracije, odstupanjima u razvoju komunikacijskih i socijalnih vještina, ADHD-om, itd.

Senzorna soba uređena je u prostoriji objekta Dječjeg vrtića i jaslica Gruda na Grudi te je namijenjena timskom radu odgojitelja i stručnih suradnika u odgojno-obrazovnom radu s djecom s teškoćama razvoju.

Pored opreme za senzornu sobu, nabavljena je i oprema za provedbu tjelesnog i dramsko-scenskog programa. Ukupna vrijednost nabave iznosi 227.202,35 kn.

Projekt „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše“ provodi se s ciljem unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 7.410.440,01 kn, a trajanje 30 mjeseci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA