31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDUNEA organizirala drugu radionicu u sklopu priprema za osnivanje novog FLAG-a

DUNEA organizirala drugu radionicu u sklopu priprema za osnivanje novog FLAG-a

U organizaciji Regionalne agencije DUNEA, kao dio priprema za osnivanje nove Lokalne akcijske skupine u ribarstvu (FLAG), u ponedjeljak 6. rujna u prostorijama Studentskog doma u Dubrovniku održana je druga radionica na kojoj su se prezentirali daljnji koraci vezani uz formiranje novog FLAG-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Radionici su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave na čijem se području osniva novi FLAG, predstavnici Obrtničke komore, predstavnici Udruga civilnog društva, predstavnici ribarskih obrta, kao i predstavnici Dubrovačke razvojne agencije DURA koji su ujedno predstavljali i Grad Dubrovnik.

Predsjednik Ceha za ribarstvo i marikulturu i voditelj FLAG-a Južni Jadran Mato Oberan s okupljenima je podijelio dosadašnja iskustva u vođenju FLAG-a s naglaskom na važnost i ciljeve članstva, dok se s uvodnim riječima obratila ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

Lokalna akcijska skupina u ribarstvu (eng. Fisheries Local Action Group) FLAG je partnerstvo predstavnika gospodarskog sektora ribarstva, civilnog i javnog sektora osnovano s namjerom izrade i provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu (LRSR) svog područja i lakšeg povlačenja sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Najvažnija zadaća FLAG-a uključuje izradu i provedbu Lokalne razvojne strategije, te poticanje lokalnog stanovništva na predlaganje, izradu i provedbu razvojnih projekata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA