11.8 C
Dubrovnik
Subota, 3 prosinca, 2022
NaslovnicaLifestyleDubrovnik na Forbesovoj listi 20 najboljih mjesta u Europi za život, rad...

Dubrovnik na Forbesovoj listi 20 najboljih mjesta u Europi za život, rad i investiranje

Američko izdanje časopisa Forbes objavilo je listu 20 najboljih mjesta u Europi za Amerikance – za život, rad ili investiciju. The 20 Best Places For Americans To Live, Invest, Work In Europe, među kojima se našao i Dubrovnik.

Na temelju različitih kriterija, uključujući prisutnost međunarodne škole, kvalitetu života, zdravstveni sustav, internetsku vezu, blizinu zračnih luka s međunarodnim letovima, troškove života, aktivnu zajednicu iseljenika i nisku stopu kriminala, organizacija Best European Destinations (EBD) otkrila je svoju ljestvicu najboljih europskih mjesta za američke iseljenike, gdje mogu živjeti na nekoliko mjeseci, godina ili trajno, investirati, umiroviti se ili stvarati nove projekte.

Dvadeset gradova izabrano je od prvotno 120 predloženih odredišta.

“Bill i Hilary Clinton vole ovo odredište za odmor. Otkrijte ga za boravak ili ostavite tu svoju prtljagu na nekoliko mjeseci ili trajno. Dubrovnik je priča o Jadranu, nevjerojatan grad koji je nadahnuo mnoge umjetnike, dizajnere, scenariste i filmaše.

Odlično je odredište za mlade (s međunarodnim sveučilištem). Grad privlači i one koji razvijaju turistički projekt ili rade na daljinu u prekrasnom povijesnom okruženju, uživajući u suncu tijekom cijele godine. Dubrovčani imaju snažne i jednostavne vrijednosti usredotočene na gostoljubivost, poštovanje, iskrenost i autentičnost, navodi EBD.

“Ovaj srednjovjekovni grad, koji se smatra jednim od najljepših u Europi, nudi brojne mogućnosti onima koji su spremni investirati i stvoriti vlastite projekte. Zašto ne pokrenete svoj posao planera vjenčanja u Dubrovniku?” sugerira EBD.

“Ako ste u mirovini, uživajte u lijenim danima, kulturnim i gastronomskim otkrićima u Dubrovniku i okolici. Ne propustite posjetiti i Cavtat”, stoji u tekstu, među ostalim, a dodaju kako Dubrovnik ima izravnu vezu s američkim zračnim lukama.

Ovo je svakako jedna dobrodošla lijepa vijest za naš grad, koji se u ovom popisu našao uz bok više portugalskih, španjolskih i francuskih gradova, ali i Berlina, Rotterdama, Hamburga, Atene, Beča, Basela…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA