29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovnik - idealno odredište za digitalne nomade

Dubrovnik – idealno odredište za digitalne nomade

Nakon nedavno održane radne konferencije “Work. Place. Culture.”, kao dio jedinstvene turističke inicijative usmjerene prema učvršćivanju Dubrovnika kao Digital Nomad Friendly cjelogodišnje destinacije, nastavljaju se brojne aktivnosti promoviranja grada kao idealnog odredišta za digitalne nomade.

Digitalne nomatkinje, bivše zaposlenice svjetski priznate društveno-poslovne mreže Linkedln i uspješne mlade poduzetnice Mandy Fransz i Yvette Pelgrom u Lazaretima su održale interaktivnu radionicu koja je okupila digitalne nomatkinje koje borave u Dubrovniku. Radionici je nazočila i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

Digitalne nomatkinje Pelgrom i Fransz u ovoj su prigodi s prisutnima podijelile iskustva i savjete rada s klijentima koji rade na daljinu i borave u različitim destinacijama. Iznijele su također vlastite spoznaje i promišljanja o radu u najvećoj profesionalnoj mreži Linkedlnu koja broji milijune članova diljem svijeta, prezentiravši pritom potencijale virtualnog i globalnog povezivanja koji omogućuju slobodu, fleksibilnost i produktivnost.

Ambasadorice ovog vrijednog turističkog projekta u kojem Dubrovnik visoko kotira kao destinacija u pogledu privlačenja nomada, usuglasile su se kako putovanja predstavljaju i čine sastavni dio nomadskog života, ali i da u konačnici omogućuju upoznavanje novih odredišta i drukčijeg načina rada, približavanje lokalnoj zajednici i njihovoj kulturi života.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić iskazala je u ovoj prilici zadovoljstvo nastavkom aktivnosti koji mogu pridonijeti prepoznatljivosti i promociji Dubrovnika kao prijateljske sredine za digitalne nomade i poduzetnike koji djeluju virtualnim putem. Dodala je kako su interaktivne radionice poput ove današnje još jedan korak u nadograđivanju inicijative koja je uključila dionike iz različitih područja poslovanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA