30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijesti"DUBROVAČKI POS" Sutra javno otvaranje prijava pristiglih za najam gradskih stanova

“DUBROVAČKI POS” Sutra javno otvaranje prijava pristiglih za najam gradskih stanova

Grad Dubrovnik će sutra, 16. studenog 2022. godine, s početkom u 10 sati, omogućiti izravan video prijenos otvaranja omotnica pristiglih na Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području Grada Dubrovnika. Riječ je o najmu preostalih 26 stambenih jedinice u novoizgrađenim zgradama u Novom naselju Mokošica.

Kao i prošli put, Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti sutra će otvoriti sve pristigle omotnice i utvrditi pristiglu dokumentaciju, dok će se u idućem koraku (idućih dana) utvrđivati ispravnost svakog pristiglog dokumenta.

U nastavku donosimo pojašnjenje postupka:

JAVNI POZIV za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika bio je otvoren od 17. rujna do 02. studenog 2022., ukupno 47 dana, i u tom je vremenskom razdoblju na natječaj pristiglo 88 omotnica, od kojih se dio odnosi na dopunu dokumentacije.

Kao datum zaprimanja prijave uzima se onaj datum kada je pristigla nadopuna, odnosno kada je dokumentacija kompletirana.

Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti sutra će otvoriti sve pristigle omotnice i utvrditi pristiglu dokumentaciju, sve uz izravan video prijenos, a potom javno objaviti tablicu s prijavama koje su potpune i onima koje nisu potpune, odnosno nisu administrativno ispravne.

U idućem koraku ovo isto Povjerenstvo među potpunim prijavama utvrđivat će ispravnost svakog pristiglog dokumenta, nakon čega će tablica sa svim pristiglim dokumentima i njihovom ispravnosti također biti javno objavljena tako da će svatko imati uvid u podatke iz tablice.

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, u svrhu provedbe ovog javnog poziva, donijelo je zaključak o osnivanju tri povjerenstva. Uz već spomenuto Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti, osnovani su i Povjerenstvo za provedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova te Povjerenstvo za rješavanje prigovora.

Nakon što Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti u prvom koraku otvori pristigle omotnice i utvrdi pristiglu dokumentaciju te u drugom koraku utvrdi ispravnost svakog pristiglog dokumenta, potom Povjerenstvo za provedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova boduje pravodobne i uredne zahtjeve te na temelju bodova formira prijedlog Liste prvenstva.

Nakon formiranja Liste tablica s bodovima bit će uparena sa svom dokumentacijom i svatko će moći vidjeti koliko tko ima bodova i na osnovu čega su bodovi dobiveni, a na zahtjev svakog zainteresiranog moći će su izvršiti uvid u kompletnu dokumentaciju.

Na ovaj način Grad Dubrovnik čitav proces želi učiniti potpuno transparentnim i dodatno podignuti ljestvicu povjerenja u javnu upravu.

U roku od osam dana od objave Liste moguće je uputiti prigovor, koje će obrađivati Povjerenstvo za rješavanje prigovora.

Sutrašnje otvaranje omotnica obavit će se uz izravan video prijenos, i pod nadležnošću Povjerenstva za provjeru administrativne ispravnosti, kojeg čine: predsjednik Povjerenstva Marin Jurić te članovi Loredana Pavličević Banović, Stela Lukić, Marija Deranja i Nikola Đurić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA