28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović u prestižnom međunarodnom stručnom žiriju u Francuskoj

Dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović u prestižnom međunarodnom stručnom žiriju u Francuskoj

U proteklom je tjednu dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović bila članicom uglednog stručnog žirija Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul Trois-Châteaux.

Vidović se našla u žiriju uz bok maestra Marc Moncusìja iz Barcelone, pijanistice Sabrine Dente iz Italije, pijanista i orguljaša Christopha Ewersa iz Njemačke te pijaniste i dirigenta Pierre-Laurenta Boucharlata iz Francuske.

Nizale su se tijekom cijeloga tjedna i odlične i briljantne interpretacije u kategoriji Mastersa, a u jednom danu komisija je preslušala i Juniorse, Tinejdžere te one koji su u kategoriji ‘Challengers’.

Najteža zadaća bila je u samom finalu kad su se na pozornici uz Orkestar Amplitude iz Pariza našle tri sjajne japanske pijanistice koje su svaka na svoj vrhunski način interpretirale Klavirske koncerte E.Griega, F.Chopina (broj 1 u e- molu) te Treći koncert L. van Beethovena.

Žiri je na kraju odabrao interpretaciju Klavirskog koncerta Edwarda Griega u a molu te s time odabrao i pobjednicu među trima zvijezdama, dvadesetčetverogodišnju Shion Otu.


Druga nagrada pripala je vrhunskoj i sublimnoj izvedbi Prvog koncerta u e molu za Klavir i orkestar F.Chopina Nagino Maruyama (25) a interpretacija Beethovenovog Trećeg koncerta pripala je Saya Oti (30) za treće mjesto.


U drevnom gradiću koji seže u doba Rimskog carstva s ostacima na Tri dvorca (Trikastium) orile su se klavirske delicije a Vidović je postala prva dubrovačka i hrvatska pijanistica koja je imala čast odlučivanja pobjednica koje su tek na početku vjerojatno dobrih karijera i koje će još dugo briljirati i nizati uspjehe diljem svijeta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA