25.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDubrovačka bolnica želi samostalni Odjel neurokirurgije i tvrdi kako su se za...

Dubrovačka bolnica želi samostalni Odjel neurokirurgije i tvrdi kako su se za to stekli svi uvjeti

Opća bolnica Dubrovnik zatražila je od Dubrovačko-neretvanske županije kao svog osnivača, suglasnost za proširenje djelatnosti, to jest osnivanje samostalnog Odjela za neurokirurgiju. O tome će se raspravljati na predstojećoj sjednici Županijske skupštine čije je održavanje zakazano za sljedeći utorak, 16. ožujka.

Odluku da su sazreli uvjeti da se osnuje samostalni odjel za neurokirurgiju donijelo je Upravno vijeće bolnice jednoglasno, obrazlažući to povećanjem broja specijalista neurokirurgije, budući ih je trenutačno troje.

Na takav bi se način, smatraju, povećala dostupnost zdravstvene zaštite te bolja skrb za bolesnike koji trebaju neurološko liječenje, uzimajući u obzir da je najbliži Klinički bolnički centar u Splitu udaljen od Dubrovnika 200 kilometara.

Iz dubrovačke bolnice smo zatražili i dodatno pojašnjenje na pitanje jesu li se, u nezavidnoj situaciji u kakvoj se trenutačno nalazi zdravstveni sustav, zaista stekli svi (pred)uvjeti kako bi se pacijentima koji trebaju hitnu intervenciju pružila najkvalitetnija medicinska usluga i skrb na novom odjelu.

U odgovoru koji smo dobili pojašnjavaju kako još od kolovoza 2011., u sklopu Odjela traumatologije i ortopedije, djeluje neurokirurgija koju vodi prof.dr.sc. Velimir Lupret, dr. med. specijalist neurokirurgije.

-Uz prof. Lupreta u Općoj bolnici Dubrovnik kao specijalisti neurokirurgije posljednjih godina rade i prim.dr.sc. Ante Melada, dr.med. i dr.sc. Ines Trninić, dr.med. uz još dvoje specijalizanata neurokirurgije, Marina Lakića, dr.med. i Marka Puljiza, dr. med“ – stoji u odgovoru iz bolnice.

-Prijedlog za izdvajanje neurokirurgije iz Odjela traumatologije i ortopedije u samostalan odjel u službi kirurških djelatnosti su podržali Ministarstvo zdravstva, kao i Upravno i Radničko vijeće Opće bolnice Dubrovnik da bi u konačnici bio upućen Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odnosno Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije na usvajanje kao osnivaču ustanove“, zaključili su te dodali kako OB Dubrovnik ispunjava sve uvjete i ima potrebnu opremu i kadar za pokretanje novog, samostalnog Odjela neurokirurgije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA