28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaSportDU MOTION - DUBROVAČKI POLUMARATON Gradonačelnik podijelio nagrade najboljima

DU MOTION – DUBROVAČKI POLUMARATON Gradonačelnik podijelio nagrade najboljima

Istrčana je danas i 21,2 kilometara duga staza 6. Dubrovačkog polumaratona, najduža staza Du Motiona. Nakon što je jutros označio početak utrke, dubrovački gradonačelnik Mato Franković po završetku je na Stradunu dodijelio nagrade najboljima.

Pobjednik 6. Dubrovačkog polumaratona je Alija Imamović. Polumaraton je istrčao za sat, 15 minuta i 21 sekundu. Najbrža je Tea Faber s vremenom sat, 28 minuta i 17 sekundi.

Gradonačelnik Franković zahvalio se organizatorima utrke i svima koji su sudjelovali.

”Ovaj događaj ima više pozitivnih efekata za naš grad. Uz promociju sporta tu su i humanitarni, ali i turistički efekti. Zahvaljujem svim sudionicima utrka i čestitam svima jer su ih istrčali do kraja, a samim tim svi su pobjednici”, rekao je gradonačelnik u ovoj prigodi.

Više od 1.200 trkača jutros je krenulo sa Straduna, Ulicom sv. Dominika, prošli su vrata od Ploča, istrčali na Pile, potom Putem od Republike nastavili u Vukovarsku, Gruškom obalom dalje preko Sustjepana, Čajkovića sve do Rožata gdje su se okrenuli te se istom rutom vratili na Stradun.

Ovo međunarodno višednevno sportsko – rekreativno događanje uključuje čak četiri utrke – Dubrovački polumaraton, Utrku zidinima, 5K – utrku građana i Dječju utrku te popratne sadržaje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA