19.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaInfocentarDruštvo prijatelja dubrovačke starine otvara novi prostor na Gundulićevoj poljani u...

Društvo prijatelja dubrovačke starine otvara novi prostor na Gundulićevoj poljani u kojoj će izložiti vrijednu kolekciju novca Dubrovačke Republike

Društvo prijatelja dubrovačke starine, 2. travnja u 19 sati na Gundulićevoj poljani 6 otvara izložbu na kojoj će predstaviti zbirku kovanica | Novac Dubrovačke Republike.   

Rijetko kada dolazi do izlaganja neke značajnije zbirke, kao što će ovom prilikom javnosti biti predstavljen izbor iz zbirke dubrovačkog novca Marka Šarinića, jednog od najvećih hrvatskih kolekcionara, javljaju iz Društva prijatelja. Po dosezima i značaju autora u numizmatičkim krugovima, dubini poznavanja problematike te unikatnosti ove zbirke, sa sigurnošću možemo reći da ona pripada samom vrhu numizmatičkih događanja u novije vrijeme, ističu.

Na izložbi će biti izloženo tristo kovanica. Kronološki prikaz koji prati razvoj novčanih vrsta počinje s najranijom i ujedno najmanjom novčanom vrstom – mincama koje su bile iskovane iz bakra, a nakon nje slijede srebrni dinari te ostale novčane vrste.

Vodeći se uvjerenjem kako se bogata povijest Dubrovačke Republike treba predstaviti i kroz njezinu numizmatičku baštinu, Društvo prijatelja dubrovačke starine odlučilo se na postavljanje ove izložbe te se nadaju da će s njom uspjeti podići svijest i oživjeti interes domaće i strane javnosti za ovo važno poglavlje naše povijesti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA