20.8 C
Dubrovnik
Subota, 28 svibnja, 2022
NaslovnicaLifestyleDruštvo dubrovačkih pisaca: predstavlja knjigu Anke Duper "Povratak – zapisi prognanice"

Društvo dubrovačkih pisaca: predstavlja knjigu Anke Duper “Povratak – zapisi prognanice”

Društvo dubrovačkih pisaca poziva na predstavljanje knjige Anke Duper “Povratak – zapisi prognanice” koju će u ponedjeljak, 31. siječnja u 17 sati u restoranu Flamingo u Župi dubrovačkoj predstaviti sin autorice, inače snimatelj i redatelj Nikola Duper, u ime izdavača knjige Boris Njavro, ratni voditelj ureda za prognanike i izbjeglice Pavo Handabaka, te profesorica hrvatskoga jezika Tajana Martić.

Knjiga je nastala iz zapisa Nikoline majke Anke, odnosno dnevnika kojeg je ona vodila tijekom Domovinskog rata. To su bili zapisi na kuvertama, komadima papira koje je kasnije prepisivala u bilježnicu i, u konačnici, na računalo. Zapisi sežu od prvih napada na Župu dubrovačku jeseni 1991. do konačnog povratka doma u svoju Župu 1992., te kroz detalje ratne obnove do 1995. godine. To je mala knjižica fragmenata sjećanja i trenutaka života te ratne jeseni i narednih godina u progonstvu.

Anka Duper je osnovnu školu završila u Cavtatu kao i srednju stručnu školu. Godine 1960. udala se za Petra Dupera u Mline. Do mirovine je radila u hotelu Mlini, a tada je počela pisati uspomene iz prošlosti bilježeći kako se živjelo u njeno djetinjstvo i mladost. Osim uspomena iz prošlosti objavila je i dnevnik iz Domovinskog rata. Kao uspomenu na voljenu majku i prijateljicu, mrežnu stranicu (http://anka.duper.org/) nastavlja voditi sin Nikola.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera i vremena koja živimo moguća je nazočnost samo 20 – tak osoba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA