27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDOZNAJEMO: Novi zakupac kavane "Dubravka" na Pilama je tvrtka "Nautika" Eriha Kolaka

DOZNAJEMO: Novi zakupac kavane “Dubravka” na Pilama je tvrtka “Nautika” Eriha Kolaka

Tvrtka “Nautika” Eriha Kolaka i dalje će upravljati Kavanom Dubravka na Pilama – odluka je kojom je okončan natječaj koji je objavila UTD Ragusa početkom siječnja.

Dosadašnji zakupac je jedini koji je dao svoju ponudu i priložio dokumentaciju koja je detaljno iščitana kako bi se vidjelo i utvrdilo jesu li zadovoljeni svi uvjeti iz natječaja koji je podigao popriličnu buru u javnosti, najviše zbog jednoga od uvjeta koji se odnosio na prihode od 25 milijuna u protekle tri godine.

Početna mjesečna cijena za Kavanu Dubravka je prema natječaju iznosila 40 tisuća eura, ali je iz kvadrature prostora izuzet prostor u kojemu se nalazila suvenirnica.

Iz Grada Dubrovnika kao većinskog vlasnika UTD Raguse su rigorozne uvjete natječaja opravdali mjerom koja jamči ozbiljnost ponude, tim više što su kupnjom TUP-a na sebe preuzeli i veliki “teret” kredita koji im je bio potreban za tu poslovnu odluku. Ozbiljnost ponude je trebala biti dokazana i kroz zatraženu jamčevinu na iznos od 240 tisuća eura.

Dosadašnji zakupac je, unatoč značajnom povećanju mjesečnog najma i gubitka prostora suvenirnice, očito procijenio kako će mu biti moguće poslovati s uspjehom i narednih pet godina.

Na ovaj način Kolak i dalje ostaje, kako su ga svojedobno mediji nazvali, suverenim vladarom najatraktivnijih ugostiteljskih objekata, budući uz Dubravku vodi i Gradsku kavanu, te Restoran Panorama na Srđu.

SLUŽBENA INFORMACIJA GRADA DUBROVNIKA

Trgovačko društvo UTD Ragusa d.d. provelo je javni natječaj o zakupu poslovnog prostora restorana „Dubravka“ na Pilama na vrijeme od pet godina. Na natječaj, koji je bio otvoren od 5. do 13. siječnja 2023. godine, prijavio se jedan ponuditelj i to tvrtka Nautika d.o.o. koja je trenutni zakupac prostora. Ponuđeni iznos zakupnine iznosi 41 tisuću eura, bez uključenog PDV-a.

Nakon pregleda dokumentacije, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja utvrdilo je da je pristigla ponuda potpuna, pravovremena i valjana ponuda te ispunjava sve uvjete propisane javnim natječajem.  Temeljem ocjene povjerenstva, Uprava društva UTD Ragusa d.d. donijela je odluku o odabiru te će u narednom razdoblju s tvrtkom Nautika d.o.o. sklopiti ugovor o zakupu prostora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA