9.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 prosinca, 2021
NaslovnicaCrna kronikaDOJAVILI GRAĐANI Trojica na ulazu u povijesnu jezgru prodavala ampule za šlag...

DOJAVILI GRAĐANI Trojica na ulazu u povijesnu jezgru prodavala ampule za šlag s dozerima koji nakon udisanja djeluju poput droge

Nakon prethodno zaprimljene dojave građana, u subotu, 25. rujna, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik, na ulazu u staru gradsku jezgru, zatekli su trojicu hrvatskih državljana u dobi od 50, 40 i 33 godine koji su stranim turistima prodavali N2O ampule za šlag s dozerima i balonima koji konzumiranjem udisanjem djeluju kao opojna sredstva.

Iako se radi o zakonom dozvoljenim sredstvima, njihovim konzumiranjem na opisani način dolazi do djelovanja sličnom djelovanju droga uslijed čega dolazi do različitih oblika zakonom zabranjenih ponašanja.

Upravo iz tog razloga, odnosno radi zaštite opće sigurnosti i sprječavanja protupravnih ponašanja, sukladno članku 59. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, pronađene ampule su uz potvrdu oduzete, njih ukupno 480, kao i 20 mini dozera.

Osim toga, ova Policijska uprava je o navedenom dopisom izvijestila Državni inspektorat i nadležni komunalni odjel Grada Dubrovnika sa zamolbom da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti, odnosno sankcioniraju nedozvoljenu prodaju na javnim gradskim površinama.

FOTO: Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić