30.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDobroslavić o odgodi početka školske godine: Neće biti praznika u veljači

Dobroslavić o odgodi početka školske godine: Neće biti praznika u veljači

Župan Dobroslavić komentirao je danas odgodu početka školske godine. Naime jučer je objavljeno da će se učenici u školske klupe vratiti 9. rujna, tjedan danas kasnije nego što se planirano te da zbog toga neće biti školskih praznika u veljači. Osvrnuo se i na činjenicu da bolnica više ne upravljaju županije već resorno ministarstvo.

„Odlučivalo se na vrijeme, na sastanku Vlade i župana. Svi župani su se usuglasili s prijedlogom da se od Vlade zatraži da se početak školske godine odgodi za sedam dana. Vlada se s predloženim složila. Naša županije je bila jedan od inicijatora tog prijedloga sa Splitsko dalmatinskom županijom. Prethodno smo napravili anketu u svim školama na području županije i ogromna većina se usuglasila da je to bolje rješenje“, kazao je župan Dobroslavić te pojasnio kako su na donošenje ovakve odluke utjecale i velike vrućine. Dodao je i kako sve škole imaju klima uređaje.

Novinare je zanimalo kako će biti nadoknađeno tih pet školskih dana.

„Umanjit će se sedam dana školskih praznika u veljači. Neće ih biti“, kazao je župan.

Početkom godine upravo na općim bolnicama, pa tako i nad onom dubrovačkom preuzela je država. Novinare je zanimalo je li od tada što promijenilo u upravljanju bolnicama.

„Ministarstvo je posve preuzelo brigu o bolnicama. Mislili smo da je to rješenje lošije nego postojeće. No, poštujemo zakon. Očekujemo da ministarstvo brine na isti način o bolnici kao što smo mi to čini i do sada, a nadam se i bolje. Mi ćemo i dalje, budući da smo zainteresirani za kvalitetu zdravstva u OB Dubrovnik, brinuti o toj bolnici. Sad ministarstvo ima potpunu kontrolu na Upravnim vijećem. To poštujemo i prilagodit ćemo se koliko možemo. Što se financije tiče, do sada je ministarstvu o tome brinulo. Tvrdili smo da budući država ubire sredstva za zdravstvo, ministarstvo mora pokrivati sve troškove bolnice. Mi smo sa svoje strane ulagali pojedina sredstva, no troškove lijekova i medicinskih usluga određivalo je i pokrivalo ministarstvo. Tu se nije ništa promijenilo. Sve što bolnice naprave kao troška pokrit će ministarstvo, koje naravno ima pravo kontrolirati radi i troškove“, kazao je župan Dobroslavić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA