13.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 4 prosinca, 2025
HomeVijestiDEŠA je i ove godine pripremila ukusne i mirisne gastro radionice

DEŠA je i ove godine pripremila ukusne i mirisne gastro radionice

DEŠA je i ove godine za svoje sugrađane pripremila ukusne i mirisne radionice od 15. do 18. prosinca 2025. Svi zainteresirani, uključujući posjetitelje Grada, moći će sudjelovati u gastro radionicama ispunjenim božićnim mirisima. Bit će to prilika da i veliki i mali nauče izrađivati božićne delicije uz stručnu pomoć vrijednih voditeljica radionica. Manifestaciju sufinanciraju Turistička zajednica grada Dubrovnika, Hrvatska turistička zajednica i TUI Care Foundation.

Ponedjeljak    15.12.2025.

14:00 h         DUBROVAČKA TORTA NA KIKIN NAČIN

Voditeljica: Kristina Čorak

Dubrovačka torta tradicionalni je desert dubrovačkog kraja, bogata i aromatična, a naša Kike je radi s puno badema, oraha, rogača, naranče i čokolade. Dubrovačka torta raskošnog je okusa koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Recepti se razlikuju od kuće do kuće. Torta je bezglutenska jer nema ni žlicu brašna. 

Utorak          16.12.2025.   

14:00 h        PRIKLE S PELJEŠCA

Voditeljica: Javorka Kriste

Teško je zamisliti Badnjak bez prikala a najbolje su naravno, one starinske, s patatama! Prikle od patata su posne prikle koje se rade vec generacijama na Badnj dan, u Trpnju na Pelješcu. Ovaj će nam recept prenijeti gospođa Javorka, a oni koji nisu do sada bili osobito vješti u spravljanju prikala, nakon ove radionice poželjet će ih napravit sami! 

Srijeda          17.12.2025.

14:00 h         ROGAČ & MANDARINA U DVA IZDANJA

Voditeljica: Irina Brajčić

Pozivamo vas na jedinstvenu blagdansku radionicu gdje rogač, mandarina i čokolada postaju zvijezde dva potpuno različita deserta — modernih, mirisnih i neobičnih, baš kao iz Irinine kuhinje. Svi koji žele otkriti moć rogača u slasticama i pripremiti elegantne božićne deserte za goste, dobrodošli su na radionicu!

Četvrtak        18.12.2025.

14:00 h        LINZERI

Voditeljica: Jela Kusić

Omiljeni božićni prhki keksići bez kojih je blagdanski stol nezamisliv. Nazvani prema austrijskom gradu Linzu, keksi su koji su sasvim slučajno ispali od recepta za tortu. Jedni su od onih keksa koji mogu trajat i zapravo ih je najbolje pravit 15-20 dana prije Božića te čuvati na hladnom mjestu u poklopljenoj kutiji.

Sudjelovanje je besplatno, uz prethodnu rezervaciju putem maila: info@desa-dubrovnik.hr

ili na broj telefona 311-625. Broj mjesta je ograničen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA