29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaDavor Bernardić i Restart koalicija u Gradu: SDP "igra" na žensku kartu

Davor Bernardić i Restart koalicija u Gradu: SDP “igra” na žensku kartu

Na konferenciji za medije o pripremama za parlamentarne izbore i aktualnoj političkoj situaciji govorili su danas u Dubrovniku predsjednik SDP-a i lider RESTART koalicije Davor Bernardić, koordinator SDP-a za 10. izbornu jedinicu Arsen Bauk, predsjednik SDP-a Dubrovnik Jadran Barač, te predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Krešimir Kuran

Jadran Barač, šef dubrovačkog SDP-a je odmah na početku postavio, kako je rekao, jednostavno pitanje: za kakvom politikom naši sugrađani žude?

-Sad ćemo od HDZ-ovaca slušati sve u superlativima, od planiranih do realiziranih projekata, no neće se dotaknuti kolektivnih afera i propuštenih prilika za pomoći stanovništvu, kao što su iznevjerili zagrepčane nakon potresa. Njihovo glavno obilježje je bježanje od odgovornosti. SDP je tu uvijek visoko držao ljestvicu, držeći se gesla da se vlast može izgubiti, ali obraz nikad. Naš predsjednik Davor Bernardić će svojim poštenjem sigurno predvoditi politiku Restart koalicije i SDP-a – smatra Barač.

Krešimir Kuran je kao predsjednik županijskog SDP-a rekao kako se HDZ-ova Vlada prethodnih godina ponašala netransparentno, neodgovorno, kako su je obilježile korupcija i nesposobnost. Spomenuo je i kako Hrvatska nije imala ništa od pompozno najavljivanog predsjedanja Europskom unijom, te kako smo ostali poznati po ulagivanju Orbanu koji ima pretenzija prema Hrvatskoj. Sramotnim ponašanjem Vlade je nazvao i ove zadnje nedorečene naputke o odlasku djece u škole, naglasivši kako Hrvatska treba restart.

Koordinator SDP-a za 10. izbornu jediniciu, Arsen Bauk je rekao kako je nedavno raspušten najsramotniji saziv Sabora u kojemu je najviše zastupnika promijenilo stranački dres i iznevjerilo svoje birače. Potvrdio je i kako je Jandroković imao pravo kada je rekao da u SDP-u nema nikoga poput Andreja Plenkovića.

– Bio je u pravu. Mi nemamo nikoga tko bi od 21 ministra s početka mandata do kraja zadržao samo 6 istih ministara, Iza ove Vlade će ostati 3 brojke – 15 ministara koji su otišli, 18 mrtvih u splitskom Domu za starije bez ičije odgovornosti, 61 dan od potresa u zagrebu bez zakona o obnovi…. vjerujem da ćemo u sljedećem mandatu dobili priliku voditi Hrvatsku – kazao je Bauk.

Predsjednik Davor Bernardić je rekao kako je na snazi u Saboru bila trgovačka koalicija HNSa, HDZ-a i Bandića, te je ukratko naglasio čime će se baviti u svom mandatu, ukoliko osvoje vlast.

Naglasio je kako će se pozabaviti reformama prema turističkom sektoru i smanjenju PDV-a u ovoj djelatnosti, poticanju poljoprivredne proizvodnje i pravičnijem odnosu prema privatnim iznajmljivačima i nautičkom turizmu.

-Ova koalicija ima snagu, viziju, ljude za novi početak Hrvatske. Uvjerljivo ćemo 5. srpnja slaviti, bit ćemo Vlada koja će biti pamćena za sva vremena, zbog svih dobrih projekata koje ćemo ostvariti u svom mandatu – rekao je Bernardić, dodajući i kako neće komentirati izjave premijera Plenkovića ubuduće.

O kandidatima iz naše Županije nije se želio izjasniti kazavši da će za to biti vremena, dodajući kako će se pri slaganju lista rukovoditi načelom – jedan muškarac, jedna žena. Rekao je i kako će u budućem sazivu Sabora biti 50 % ženskih zastupnica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA