32.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaKultura"CVIT SAMOĆE" (konačno) u Dubrovniku: Nera Stipičević u glazbeno-kazališnoj priči

“CVIT SAMOĆE” (konačno) u Dubrovniku: Nera Stipičević u glazbeno-kazališnoj priči

Nakon više od dvije godine igranja u zagrebačkom kazalištu Komedija, glazbena predstava CVIT SAMOĆE, ko-autorica Freeda Nere Immortelle /FNI i redateljice Mie Melcher stiže u Dubrovnik 24.svibnja u Kazalište Marina Držića.

Freeda Nera Immortelle od 2021. godine novo je umjetničko ime koje označava prekretnicu u karijeri glumice i pjevačice Nere Stipičević i predstavlja njezin autorski umjetnički i producentski rad u različitim medijima. 

CVIT SAMOĆE je glazbeno-poetična priča o zaljubljivanju čovjeka u samog sebe koju uspoređuju s “Koncertnim dnevnikom”, “Mediteranskom ayahuasca seansom”, “Dalmatinskim Amarcordom” i “Hipnotičkim predivnim kaosom svega onog što žena jest”.

Pjesma NAJVEĆI DAR do danas je na Youtubeu preslušana preko 55000 puta, a sva glazba iz predstave Cvit samoće nastala je u Parizu od 2018. do 2020. godine kao produkt suradnje FNI i francuskog glazbenika Vadima Erudaçia. Prije nego ju čujete uživo pronađite je u sklopu podcasta La fleur de la solitude. Glazba, poezija i sama izvedba, autorice FreeDA Nere Immortelle/N.Stipičević u savršeno dizajniranoj galerijsko-kiparskoj režiji Mie Melcher, odvest će Vas na Vaše intimističko putovanje na kojem, ako i dođete bez pratnje, zasigurno nećete biti sami.

Dođite i recite nam kamo ste Vi otputovali s nama? Kako ste Vi, uz nas, čuli Sebe?

Autorica Glazbe/Poezije: Freeda Nera Immortelle

Redateljica/Dramaturginja: Mia Melcher

Ko-autor Glazbe: Vadim Erudaçi

Izvođači: Freeda Nera Immortelle, glumica/pjevačica, Vadim Erudaçi, gitara/bas , Tomislav Parmać, klavir, Borna Šercar, udaraljke, Matej Milošev, čelo

Produkcija: Umjetnička organizacija SOBA2/Nera Stipičević i TeatruM/Petar Cvirn

Turneja je organizirana u produkciji umjetničkih organizacija Soba2 i TeatruM uz pokroviteljstvo Javne institucije u kulturi Hvar 1612 Grada Hvara, Grada Makarska i Kazališta M. Držića u Dubrovniku

Sve informacije mogu se naći na službenim i društvenim stranicama umjetnice FNI na www.freedaneraimmortelle.com .

FREEDA NERA IMMORTELLE / FNI aka Nera Stipičević

Freeda Nera Immortelle/FNI, novo je umjetničko ime multidisciplinarne umjetnice Nere Stipičević, članice glumačkog ansambla ZGK Komedija koja se posljednjih godina sve više posvećuje autorskom i producentskom stvaralaštvu u okviru umjetničke organizacije Soba2. Uz kontinuiranu suradničku podršku umjetnika, ko-autorice i redateljice Mie Melcher koja istančanom scenskom estetikom daje autentičnu i dojmljivu vidljivost koja omogućuje publici da se s djelom umjetnice još više poistovjeti producenta Petra Cvirna, nastali su kazališni projekti Free_DA/215, Cvit samoće/2021 i Dar/2023 kojima FNI promovira važnost i nužnost kreativnosti u svakodnevici pojedinca za njegovo mentalno zdravlje, a temu samoće umjetnica nastoji prikazati kao luksuz današnjice koji donosi obilje spoznaja i životnog zadovoljstva, a čijom se stazom rijetki usude krenuti zbog straha od usamljenosti i suočavanja sa samim sobom.

Nakon stipendiranih umjetničkih rezidencija Grada Pariza 2013. i 2018. godine gdje s francuskim glazbenikom i producentom Vadimom Erudaçiem sklada glazbu za koncertnu predstavu Cvit samoće i podcast La fleur de la solitude,koncem 2021. FNI formira glazbeni sastav Travershe čijim nastupima nastoji promicati francusku glazbu i naglasiti važnost međukulturalne suradnje, tolerancije i inspiracije u osobnom i profesionalnom razvoju pojedinca, nužnim za razvoj solidarnog društva. 

Projekti su podržani od strane Ministarstva Kulture i Medija RH, Ministarstva Vanjskih i Europskih Poslova, Francuske Ambasade u Zagrebu i Grada Pariza (HENEO, Recollets International, Paris), udruge Životna linija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA