30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiČitatelj pita: zašto se u Poreznoj upravi stranke primaju samo jedan sat...

Čitatelj pita: zašto se u Poreznoj upravi stranke primaju samo jedan sat i onda nastaju strašne gužve?

Nakon čekanja u redu da bi obavio svoj posao u Poreznoj upravi, čitatelj koji nam se obratio nije krio svoje ogorčenje, te pita zašto se stranke u toj instituciji primaju samo jedan sat dnevno, odnosno od 10 do 11 sati, iako je njihovo radno vrijeme od 8 do 15 sati. Koja je razlika između, primjerice, rada banaka i porezne uprave pa jedne rade tijekom cijelog dana, a ova druga samo jedan sat. S korisnicima. Zbog tako kratkog vremenskog trajanja primanja stranaka, pred Poreznom se stvaraju redovi i gužva, te neizostavna nervoza. Poslali smo upit Poreznoj upravi i dobili odgovor. Jeste li njime zadovoljni?

-Za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 Ministarstvo financija, Porezna uprava neposredno radi sa strankama samo u iznimnim slučajevima, ako je to nužno potrebno. Radi zaštite zdravlja poreznih obveznika, poduzetnika, građana i službenika preporučuje se komunikacija s Ministarstvom financija, Poreznom upravom posrednim kontaktima: telefonom ili elektronički (dostavljanjem podnesaka poštom, putem e-mail adrese, putem sustava e-Porezne, podnošenjem elektroničkih obrazaca, putem rubrike „Pišite nam” i slično).

Osim telefona, online komunikacije navode i komunikaciju putem servisa “Pišite nam”.

-Posebno napominjemo da se, radi smanjivanja potrebe dolaska poreznih obveznika u prostorije Porezne uprave, za sve što se ne može podnijeti sustavom ePorezna (jer nije predviđeno ili jer porezni obveznik nije obvezni korisnik ePorezne), svi navedeni subjekti upućuju na komunikaciju putem servisa „Pišite nam”. Na stranicama Ministarstva financija, Porezne uprave vidljivi su korisni brojevi, odnosno telefonski brojevi i e-mail adrese za komunikaciju.

Kada smo upitali mogu li službenici stići sve u sat vremena kazali su kako se osim toga može u iznimnim slučajevima najaviti dolazak u prostorije Porezne uprave.

-U poslovnim prostorijama Porezne uprave uvedeno je uredovno radno vrijeme od jednog sata dnevno, pa na taj način svoja prava i obveze porezni obveznici, odnosno poduzetnici i građani, mogu u iznimnim slučajevima, ako je to nužno potrebno, ostvariti i neposrednim dolaskom u prostorije Porezne uprave, uz prethodnu najavu. Područni ured Dubrovnik se pridržava svih uputa Središnjeg ureda Porezne uprave i Upute Ministarstva pravosuđa i uprave. Svim strankama je dana mogućnost da ispune svoje obveze i ostvare svoja prava, bez potrebe dolaska u prostorije Porezne uprave, Područnog ureda Dubrovnik ili ako isto nije moguće, uz prethodnu najavu, u uredovno vrijeme rada sa strankama od 10,00-11,00 sati. U slučajevima da se stranke  nisu prethodno najavile, iste će biti primljene. Dakle, zaključno, Porezna uprava će osigurati nesmetanu komunikaciju svim navedenim kanalima kako bi poduzetnici i građani ostvarili svoja prava i ispunili obveze na vrijeme – napisali su iz Porezne uprave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA