29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaInfocentarCiklus radionica za odrasle "Igra osjetila"

Ciklus radionica za odrasle “Igra osjetila”

Zadnje dvije subote ujutro u Buddha’s cat studiju održala se radionica pod nazivom „ Igra osjetila”.

Igraonice su to za odrasle na kojoj kroz dodir, pokret, ples, glas i ostala čula istražuju svoja osjetila, naš odnos sa njima i svijetom oko nas, te tako ulazimo u dublji kontakt sa vlastitim tijelom.

Ovu subotu, 3.6., od 10-12h održava se treća po redu radionica pod nazivom VIDi, a tema joj je osjetilo vida.

Vid, osjetilo putem kojega najviše percipiramo svijet oko sebe. Percipiramo, primjećujemo, no koliko njime zaista osjetimo? Koliko svojim vidom osjetimo sebe, okolinu oko sebe? I što bi se dogodilo da na trenutak zatvorimo oči, povučemo svu pažnju na unutra i promatramo svijet unutarnjim očima? Što bi te oči vidjele, što bi taj vid osjetio? Na ovoj ćemo se radionici družiti s našim unutarnjim i vanjskim vidom. Plesat ćemo i istraživati s unutarnjim i vanjskim prostorom te ćemo pokušati vidjeti kako jedno na drugo utječu i kako jedno drugo osjećaju, gdje se susreću, gdje se razilaze.

Za ovu radionicu će biti potrebna i jedna marama, povez za oči, maska za spavanje štogod je tebi ugodno za staviti. To će nam pomoći da se u nekim dijelovima dublje povežemo sa unutrašnjim očima i vidom. Kroz osjetilo vida integrirat ćemo i ostala osjetila i dozvoliti im da jedno drugo svjedoče i vide, baš onakve kakve jesu. A to ćemo dozvoliti i sebi, da se vidimo kakvie jesmo, da vidimo druge kakve jesu, bez davanja predznaka plusića ili minusa. Alati koji će nam u tome pomoći su zemlja pod nogama, naše vlastito tijelo, naš vlastiti dah, prostor oko nas, ljudi oko nas, pokret, ples, dodir, kontakt, vježbe u paru, dijeljenje u krugu. Dođi, VIDi što ćemo zajedno skuhati u našem sigurnom prostoru.

Radionicu vodi Matea Cvijeta Đaković – edukacijska rehabilitatorica, yoga učiteljica, doula, art terapeutkinja i voditeljica radionica kontakt improvizacije.

Gdje: Buddha’s Cat studio

prijave: zora.cvjetanje@gmail.com

             whatsapp: 0953914386

Za prijavu je dovoljno napisati ime i prezime.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA