33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleChef Melkior Bašić oduševio dubrovačku publiku gastro razgovorom ‘Gastronomija pod povećalom’

Chef Melkior Bašić oduševio dubrovačku publiku gastro razgovorom ‘Gastronomija pod povećalom’

U organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, chef Melkior Bašić održao je inspirativan razgovor koji je privukao brojnu publiku, uključujući dubrovačke učenike i studente, pružajući im uvid u praktičnu primjenu gastronomije.

Kroz razgovor s moderatoricom Mirnom Sentić, jedan od omiljenih chefova s malih ekrana je podijelio svoja znanja, iskustva i niz korisnih savjeta s ljubiteljima gastronomije. Publika je imala priliku čuti više o consultingu, stažiranju u inozemstvu, novim trendovima i budućnosti hrvatske gastronomske scene. Bašić je istaknuo važnost strpljenja i ulaganja u znanje, te naglasio kako je nužno najprije upoznati hrvatsku kuhinju na koju moramo biti ponosni.

Chef koji je svoje vještine usavršavao kroz rad u kuhinjama diljem Hrvatske i inozemstva, uključujući Michelin restorane i luksuzne hotele, opisao je rad u profesionalnoj kuhinji i dao stručne i kreativne savjete za platiranje jela. Spremno je odgovarao i na brojna pitanja iz publike, te se osvrnuo i na pristup osobama s posebnim prehrambenim potrebama.

Ovaj događaj dio je ciklusa predavanja i masterclassova koje Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju organizira za studente, učenike i sve zainteresirane s ciljem promoviranja gastronomije, usvajanja novih tehnika, otkrivanja novih okusa i trendova od vrhunskih stručnjaka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA