27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiCavtat domaćin 5. kongresa ruralnog turizma

Cavtat domaćin 5. kongresa ruralnog turizma

Oko 350 sudionika, predstavnika ministarstava, turističkih zajednica, znanstvenih i stručnih institucija iz 15-ak država, sudjelovat će od 27. do 30. travnja u radu 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu u Cavtatu.

“Hrvatska turistička zajednica ponosni je partner 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, segmentu turističke ponude koji tijekom posljednjih nekoliko godina postaje sve prepoznatljivi i traženiji, kako na našem domaćem, tako i na međunarodnom turističkom tržištu. Iako je Hrvatska u međunarodnim okvirima vrlo dobro prepoznata kao ljetna mediteranska destinacija, ruralni turizam za našu zemlju predstavlja izvrsnu priliku za dodatnim isticanjem ukupne turističke ponude, odnosno za privlačenjem još većeg broja gostiju kojima su motivi putovanja vezani uz manje sredine, održivi razvoj, očuvanu prirodnu i kulturnu baštinu, aktivni turizam te uz tradicionalnu eno-gastronomiju kojom naša ruralna područja obiluju“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako će se i tijekom ove godine provoditi promotivne kampanje s ciljem dodatne promocije naših ruralnih destinacija.  

Posjetitelji će moći poslušati tri atraktivna panela i stotinjak znanstvenih i stručnih izlaganja, prisustvovati izboru za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske te uživati u ruralnom turizmu konavoskog područja. Slogan ovogodišnjega kongresa je “Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost”, a glavna tema “Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvane pandemijom Covid-19”.

Jako mi je drago da smo uspjeli okupiti velik broj znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, koji djeluju na području ruralnog turizma. Posjetili smo i evaluirali više od stotinu prijavljenih kandidata za nagradu Suncokret ruralnog turizma iz cijele Hrvatske i jako sam ponosna što je ovaj oblik turizma u velikom porastu, jer mnogo je kvalitetnih projekata.  Vjerujem da će dodijeljene nagrade dobitnicima predstavljati dodatnu motivaciju da i dalje unaprjeđuju svoje poslovanje,izjavila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo.

Organizatori Kongresa su Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija, Sveučilište u Rijeci; Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku; Veleučilište u Virovitici i Balkan Environmental Association uz partnere iz znanstvenog i stručnog okruženja.

U sklopu Kongresa, 28. 4. od 20.30 h održat će se dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award. Kandidati su se ocjenjivali u osam kategorija, a 138 prijavljenih projekata iz 19 županija pokazatelj su velike kvalitete projekata u ruralnom turizmu.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA