Bruno Diklić novi je pročelnik Konzervatorskog odjela u Dubrovniku

Arhitekt Bruno Diklić s radnog mjesta voditelja Odjela za graditeljsku baštinu, krajolik i prostorno planske mjere zaštite u Službi za nepokretnu kulturnu baštinu Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i medija raspoređen na mjesto pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Ministarstva kulture i medija – odgovor je koji je stigao na naš upit poslan Ministarstvu kulture nakon informacija koje smo imali o odlasku Davora Trupkovića koji je u Dubrovnik bio raspoređen privremeno, kao v.d. pročelnika od sredine prosinca 2023.

Trupković je bio privremeno rješenje baš i kao njegov prethodnik Ivan Alduk, a je li njegov odlazak malo ubrzan zbog njegove navodne upletenosti u aferu nezakonitog trošenje novca iz fondova EU na Geodetskom fakultetu što istražuje Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), može se nagađati. Njegov stan je bio jedan od onih u kojima je napravljen pretres zbog te afere.

-Glavni konzervator Ministarstva kulture i medija Davor Trupković jednako kao i pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom Ivan Alduk, privremeno su vršili dužnost pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, do pronalaska trajnijeg rješenja, odnosno imenovanja kolege Brune Diklića na to radno mjesto – stoji u odgovora iz nadležnog Ministarstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.