16.8 C
Dubrovnik
Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaKulturaB&P SEPTET I VID VELJAK/Glazbena večer posvećena tangu

B&P SEPTET I VID VELJAK/Glazbena večer posvećena tangu

„Tango the night“ naziv je koncerta koji nam priređuju Brass & Percussion septet DSO-a i violončelist Vid Veljak u utorak, 29. kolovoza, u sklopu festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Koncert će se održati u Kneževu dvoru, a glazbenici će publiku odvesti na putovanje od Dubrovnika do Buenos Airesa. Početak je u 21 sat.

Ovaj program, za koji je aranžmane priredio Damir Butigan, bazira se na tango glazbi koja vuče korijene iz Argentine. Mada se program mahom bazira na glazbi Astora Piazzolle, tu su i djela koja nisu nužno u tango stilu, ali pripadaju argentinskom kulturnom naslijeđu. Piazzollinim djelima sučelit će se neka hrvatska tanga koja su nastala u prvoj polovici i sredinom 20. stoljeća prateći tadašnje suvremene trendove u svijetu, a bili su poznati kao šlageri, primjerice „Samo jednom se ljubi“ Iva Robića.
Tako će se ove večeri sučeliti izvorna argentinska glazba s njezinom refleksijom na popularnu glazbu u tadašnjoj Hrvatskoj.

B&P Septet čine: Karmen Pervitić (glockenspiel i ksilofon), Džemal Cakić (truba i flugelhorn), Toni Kursar (rog), Martin Hrćan (rog), Damir Butigan (euphonium), Ivan Kušelj (truba i flugelhorn) i Alan Polzer (bubanjevi i udaraljke), a virtuoznost mladog violončelista Vida Veljaka koji im se pridružuje, uvijek iznova oduševljava publiku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA