33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleBiskup Uzinić: danas je 9 godina od mog zaređenja, zahvalan sam i...

Biskup Uzinić: danas je 9 godina od mog zaređenja, zahvalan sam i molim za oproštenje…

Biskup Mate Uzinić je na svom fb profilu objavio sljedeći, i dirljivi tekst :

Draga braćo i sestre, dragi prijatelji,

danas, na svetkovinu sv. Josipa, donesene su nove, teške, ali važne i nužne odluke, kako Stožera civilne zaštite tako i Hrvatske biskupske konferencije. Molim vas da ih se već sada u cijelosti pridržavate. Nemojte nepotrebno izlaziti, pa ni na misna slavlja ako se još uvijek negdje slave. Koliko god da smo tužni zbog svih ovih zabrana, koje nisu sebi svrha nego su u službi općeg dobra, a možemo ih razumjeti i kao korizmenu pokoru koju možemo namijeniti za pobjedu dobra, tješi nas mogućnost da možemo biti zajedno povezani prijenosom misnih slavlja i molitve iz naše katedrale.

Vidimo se, kako sam vam sinoć obećao, večeras u 6 sati na misi uživo iz naše katedrale koja će biti zatvorena za sve vjernike, a kojom ćemo proslaviti svetkovinu sv. Josipa i devetu godišnjicu moje biskupske službe. Zahvaljujem Bogu za sve milosti koje mi je iskazao kroz ovih devet godina i molim ga za oproštenje za sve ono što nisam dobro učinio, a svoje daljnje služenje ovoj biskupiji preporučujem u vaše molitve. U vaše molitve preporučujem i prvu oboljelu osobu od koronavirusa u našoj biskupiji i sve one koji su s njom bili u kontaktu, sve one što se za nju brinu i sve nas.

Također vas pozivam da se večeras u 9 sati odazovete pozivu pape Franje i talijanskih biskupa koji nas pozivaju na molitve krunice svjetla za Italiju i sav svijet. U ovu molitvu možemo uključiti nakanu za našu domovinu i svoje osobne nakane. I na mome Facebook profilu, kao i na portalu Dubrovačke biskupije, biti će omogućen prijenos ove molitve.

Neka nas sve prati Božji blagoslov i zagovor sv. Josipa, zaštitnika Crkve i Domovine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA