29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 5 srpnja, 2022
NaslovnicaDupromoBio&NeBio: pita od sira s rižinim papirom

Bio&NeBio: pita od sira s rižinim papirom

Iz omiljene butige za zdravoljubce, Bio&NeBio butige u DOC-u, čitateljima dubrovnikneta donosimo recept za slani zalogaj. Svakog petka stižu nam svježi i domaći proizvodi različitih OPG-ova. Ovog petka s OPG-a Vrhovec stiže lisnati i cijeđeni sir, zato za društvo ovaj vikend uz dobru pivu predlažemo sljedeće.

Pita od sira sa rižinim papirom

svježi lisnati i ocijeđeni sir

Sastojci:

250 gr rižinog papira
500 gr svježeg sira
200 gr kiselog vrhnja
200 gr jogurta
2 jaja
60-80 ml ulja po izboru ( maslinovo, kokosovo, biljno..)
300 ml mineralne vode
1 žličica praška za pecivo
sol

Postupak:

Uzmite posudu za peći promjera od 24-26 cm. Obložite je papirom za pečenje.
U plitku i širu zdjelu stavite sve sastojke osim rižinog papira i dobro promiješajte.
Od dobivene smjese odvojite nekih 2 dcl i ostavite sa strane za sam kraj.
Uzmite 2-3 kore i potpuno ih umočite u smjesu i zadržite 10-ak sekundi dok se dobro “napiju”, te ih bez cijeđenja stavite na dno kalupa. Ostatak rižinog papira, izuzev opet 2-3 kore, razlomite na komadiće i ubacite u smjesu da se i one dobro “napiju“ te ih dodajte u kalup, na prethodnu podlogu.


Zatim onih 2 dcl smjese dodajte u istu tu plitku i široku zdjelu i potopite one 2-3 kore koje smo ostavili za kraj. Također ih dobro namočiti i staviti na vrh, probosti na par mjesta i staviti u pećnicu na 180 C, nekih 30-40 minuta.

Pred sam kraj pečenja možete dodati malo kiselog vrhnja na vrh pite, ravnomjerno razmazati i vratiti još 10-ak min u pećnicu.

Dobar tek!

Pratite nas putem facebooka i instagrama i ostajte nam zdravo!

Očekujemo Vas na već poznatoj adresi, posjetite nas, otvoreni smo za vaša pitanja, obratite nam se s povjerenje i kupujte najbolje za vaše zdravlje!

Bio&NeBio, Kralja Tomislava 7, DOC, Dubrovnik
radno vrijeme: ponedeljak – petak 09 – 20, subota 09 – 17 sati

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA