29.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 6 srpnja, 2025
HomeDupromoBio&NeBio: pita od sira s rižinim papirom

Bio&NeBio: pita od sira s rižinim papirom

Iz omiljene butige za zdravoljubce, Bio&NeBio butige u DOC-u, čitateljima dubrovnikneta donosimo recept za slani zalogaj. Svakog petka stižu nam svježi i domaći proizvodi različitih OPG-ova. Ovog petka s OPG-a Vrhovec stiže lisnati i cijeđeni sir, zato za društvo ovaj vikend uz dobru pivu predlažemo sljedeće.

Pita od sira sa rižinim papirom

svježi lisnati i ocijeđeni sir

Sastojci:

250 gr rižinog papira
500 gr svježeg sira
200 gr kiselog vrhnja
200 gr jogurta
2 jaja
60-80 ml ulja po izboru ( maslinovo, kokosovo, biljno..)
300 ml mineralne vode
1 žličica praška za pecivo
sol

Postupak:

Uzmite posudu za peći promjera od 24-26 cm. Obložite je papirom za pečenje.
U plitku i širu zdjelu stavite sve sastojke osim rižinog papira i dobro promiješajte.
Od dobivene smjese odvojite nekih 2 dcl i ostavite sa strane za sam kraj.
Uzmite 2-3 kore i potpuno ih umočite u smjesu i zadržite 10-ak sekundi dok se dobro “napiju”, te ih bez cijeđenja stavite na dno kalupa. Ostatak rižinog papira, izuzev opet 2-3 kore, razlomite na komadiće i ubacite u smjesu da se i one dobro “napiju“ te ih dodajte u kalup, na prethodnu podlogu.


Zatim onih 2 dcl smjese dodajte u istu tu plitku i široku zdjelu i potopite one 2-3 kore koje smo ostavili za kraj. Također ih dobro namočiti i staviti na vrh, probosti na par mjesta i staviti u pećnicu na 180 C, nekih 30-40 minuta.

Pred sam kraj pečenja možete dodati malo kiselog vrhnja na vrh pite, ravnomjerno razmazati i vratiti još 10-ak min u pećnicu.

Dobar tek!

Pratite nas putem facebooka i instagrama i ostajte nam zdravo!

Očekujemo Vas na već poznatoj adresi, posjetite nas, otvoreni smo za vaša pitanja, obratite nam se s povjerenje i kupujte najbolje za vaše zdravlje!

Bio&NeBio, Kralja Tomislava 7, DOC, Dubrovnik
radno vrijeme: ponedeljak – petak 09 – 20, subota 09 – 17 sati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA