34.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleBIOELEKTRONIČKA AKADEMIJA Upoznajte se s biotehnologijom i biohakiranje

BIOELEKTRONIČKA AKADEMIJA Upoznajte se s biotehnologijom i biohakiranje

U Centru za mlade Dubrovnik u nedjelju, 8. studenog u 16:30 sati održat će se besplatna radionica „Uvod u biotehnologiju i biohakiranje I.“ Radionica će se održati u sklopu šestog izdanja naprednog izvannastavnog edukacijskog programa UR Instituta za mlade – Bioelektroničke akademije 2020.

Program se bavi suvremenim interdisciplinarnim granama bioloških i tehničkih znanosti kroz praksu i eksperimentiranje s novim tehnologijama. Kroz okvir bioelektronike program spaja suvremenu biologiju, kemiju, informatiku, elektroniku, tehničku kulturu, robotiku, nove tehnologije i materijale, biološko i biomedicinsko inženjerstvo te kreativno STEAM stvaralaštvo.

Pozivaju se svi zainteresirani mladi (od 14 do 30 godina) da dođu u nedjelju u Centar za mlade Dubrovnik i sudjeluju u radionici koja se održava po drugi put zbog dodatnog interesa.

Kroz eksperimentiranje i praksu u svijetu mikroba, stanica i molekula, mladi se mogu upoznati s aktualnim zanimljivim tehnikama poput; genetičkog inženjerstva, kloniranja, uzgoja organa i sl.

Za razumijevanje sadržaja potrebno je osnovno predznanje iz prirodoslovnih predmeta.

Zbog epidemiološke situacije, broj polaznika je ograničen.

Program radionice:

16:30 – 17:00 Razgledanje Centra za mlade Dubrovnik, predstavljanje programa Bioelektronička akademija, upoznavanje s polaznicima i predavačima

17:00 – 17:30 Upoznavanje s radom u biotehnološkom laboratoriju

17:30 – 17:45 Pauza za kavu i kolače

17:45 – 18:15 Uvod u svijet biotehnologije i biohakiranja

18:15 – 19:00 Eksperimentiranje s mikroorganizmima

Prijave se obavljaju elektronski putem Google obrasca.

Voditelj programa i autor koncepta je Gjino Šutić, direktor UR Instituta, biotehnolog, biohaker i novomedijski umjetnik.

Gostujući predavači su Antonija Šakić, podpredsjednica UR Instituta, viša znanstvenica u Antion Biosciences u Švicarskoj i doktorica biomedicinskog inženjerstva te Tomo Sjekavica, tajnik Zajednice Tehničke kulture Dubrovčko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, vanjski suradnik na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku i magistar inženjer računarstva

Program se ostvaruje uz potporu i partnerstvo sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA