32.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiBEZOBRAZLUK: motorima "rezerviraju" javna parking mjesta

BEZOBRAZLUK: motorima “rezerviraju” javna parking mjesta

Samovolja pojedinih stanara TUP-ovog naselja se nastavlja. Nakon što je javnim, gradskim novcima uređen javni parking u Ulici Ivana Gorana Kovačića u TUP-ovom naselju, pojedini stanari ove ulice, odlučili su ga privatizirati. Tako je čini se svakodnevno, a ove fotografije, koje nam je poslao čitatelj, snimljene su jučer tijekom dana.

Pojedinci tako svojim mopedima i motociklima blokiraju, po četiri do pet parkirnih mjesta, kako se drugi stanari ne bi mogli parkirati. Nije to ništa nova, jer su prije početka radova na uređenju parkirališta pojedini stanari lancima i raznim preprekama gotovo zatvorili ulicu za promet.

I nakon što je problem parkirališta “riješen” završetkom radova koji su gradski proračun stajali 1,118.835 kuna, situacija se malo promijenila, ali pojedinci i dalje privatiziraju javne površine.

U prvoj fazi su uređena 23 nova parkirna mjesta na čestici 188/1 u vlasništvu grada. Predstoji i druga faza izgradnje parking mjesta na podzemnim i nadzemnim parkinzima na parceli 202/1 i treća faza izgradnja parkinga na parceli 188/5.

Pohvalno je što Grad uređuje parkirališta ispred stambenih zgrada, no kako riješiti samovolju pojedinaca, koji sebi uzimaju za pravo uzurpirati javne površine. Ukoliko institucije ne budu djelovale, moglo bi se dogoditi da sami stanari uzmu pravdu u svoje ruke, a to nikako ne bi bilo poželjno.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA