34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiAustrijska ORF televizija s gradonačelnikom o novim mjerama

Austrijska ORF televizija s gradonačelnikom o novim mjerama

Gradonačelnik Mato Franković razgovarao je s novinarom najgledanije austrijske televizije ORF Christianom Ferdinandom Wehrschützom o trenutačnom stanju u dubrovačkom turizmu, promjenama koje su se dogodile od početka ovogodišnje sezone i utjecaju posljednjih mjera, poput postroženih pravila koje je uvela Austrija zbog sve lošijih epidemioloških brojki u Hrvatskoj te stavljanja Hrvatske na crvenu listu od strane Velike Britanije.

Mjere se prilagođavaju novonastalim situacijama, pa je tako gradonačelnik Franković izvijestio kako prema Velikoj Britaniji, zajedno s hrvatskim Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Grad Dubrovnik ide s prijedlogom da se umjesto karantene uvede COVID testiranje te da će u takvom slučaju Grad platiti testiranje za svoje britanske turiste.

”Imamo kapacitete i možemo to odraditi bez problema, uz podršku, u slučaju potrebe, iz Splita i Zagreba”, kazao je Gradonačelnik.

I na ovaj način Grad ulaže značajne napore da privuče turiste sa svih tržišta uz naglasak na sigurnost i točnu informaciju o trenutačnom stanju vezano za koronavirus, koje je u Dubrovniku i dalje povoljno.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA