28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaVIDEO: Antun Bašić - kandidat ŽUPKE za načelnika Župe dubrovačke

VIDEO: Antun Bašić – kandidat ŽUPKE za načelnika Župe dubrovačke

Predsjednik župske stranke ŽUPKA, Antun Bašić je kandidat za načelnika Župe dubrovačke na predstojećim lokalnim izborima. Obznanjeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u Župi dubrovačkoj.

Župa je jedna od pet vodećih općina po broju prirodnog prirasta, atraktivni smo za investitore, ali nam nije svejedno koji će investitor biti u Župi. Dobrodošli su svi koji žele uložiti kapital za dobrobit stanovnika. Špekulanti koji žele držati općinu kao taoca poručio bih im da razmisle jesu li stvarno investitori ili špekulanti. Nakon Domovinskog rata, gdje su Župljani dali veliki doprinos, ponosan sam na ogroman broj stručnjaka raznih profesija poput vrhunskih sportaša, umjetnika, glazbenika, pisaca, liječnika i drugih zvanja. Svi oni će biti uključeni u projekt Župe i boljitak Općine. – kazao je Bašić dodavši što ih je točno potaknulo da se politički aktiviraju.

Bašić je istaknuo kako Župa stagnira i to je nešto na čemu Župka želi raditi.
“Danas smo jedini na obali koji imaju problem s divljim deponijama, 70 posto sustava nije spojeno na kanalizaciju, nedostaje brojnih sadržaja… Ne bježimo od problema odlaganja divljih deponija i to nam je jedan od problema koje ćemo odmah riješiti.”

Među prioritete Župka je istaknula izgradnju kanalizacije kroz Aglomeraciju Dubrovnik. Digitalna transformacija Općine, šetnica Mlini- Plat, sportski centar Kupari i Župski muzej – Navedeni projekti tražit će financiranje iz Europske Unije zbog čega bi Župka osnovala odjel unutar općine koji bi se bavio samo EU fondovima.

“Župski krajolik nema cijenu” – to je nešto o čemu Župka razmišlja kada se govori o obilaznici koja se dugo planira, a kako Bašić kaže trebalo se razmišljati i graditi prije nego se proširivao aerodrom u Čilipima.

Korona kriza utjecala je na sve sfere života, iz Župke najavljuju da će brinuti o socijalno ugroženima, a jedna od ideja je i ukidanje prireza i poreza na dohodak za sve stanovnike.

Zgrada u Kuparima, gdje se još 2014. planirao vrtić još uvijek je na čekanju, a kompleks u Kuparima Bašić je nazvao zaljevom mrtvih hotela. Prokomentirao je i situaciju kada država ili Grad Dubrovnik imaju interes u Župi projekti se realiziraju brže nego kada projekte realizira sama Općina.

Prokomentirao je i najavu da će listu za Župu dubrovčku ponuditi i Pero Vićan i njegov DDS.

Više pogledajte u videu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA