27.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 kolovoza, 2025
HomeKolumneALISIN aromatični rolat s bundevom i osvježavajućom kremom za jesenska druženja pod...

ALISIN aromatični rolat s bundevom i osvježavajućom kremom za jesenska druženja pod dekicom

Stigla nam je jesen, i vrijeme za dekicu, kauč i neki utješni slatki zalogaj. A bundeva i sve vrste tikve su kraljice jeseni. Jako volim bundevu u slanim verzijama, ali i u slatkim. Sve više ju uvrštavam u svoje slastice i jako je puno recepata koji bi udovoljili i najzahtjevnijim nepcima zbog njezinog slatkastog okusa i kremaste teksture. Osim što je bogata vlaknima i izuzetno hranjiva jako se dobro uklapa u kreme, slatki kruh, torte, dizana tijesta… Ja vam ovaj put donosim zanimljiv recept za aromatični rolat s bundevom i osvježavajućom i laganom kremom – piše naša blogerica Alisa Nenadić.

Biskvit:
3 jaja
100 grama kristal šećera
2 vrećice vanilin šećera
100 grama oštrog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
prstohvat soli
1 čajna žličica mljevenog cimeta
pola jušne žličice mljevenog muškatnog oraščića
160 gr pirea od bundeve
*Za pire od bundeve potrebno je bundevu odrezati na veće komade, očistiti od koštica i zapeći na 200 stupnjeva cca 30 min dok meso tikve ne bude mekano, te ju odvojiti od kore i pomoću štapnog miksera napraviti pire te ohladiti prije korištenja za biskvit.

Sve sastojke staviti u zdjelu istovremeno te miješati električnom miješalicom dok smjesa nije kompaktna i sjedinjena te peći na papiru za pečenje u plehu dimenzija cca 30×40 15min na 180 stupnjeva. Nakon pečenja okrenuti biskvit na drugi papir za pečenje i bez odvajanja onog na kojem se peklo urolati dok je još toplo i ostaviti tako na sobnoj temperaturi dok se ne stabilizira.

Krema:
200 ml vrhnja za šlag, 250 gr mascarpone sira, 70 gr šećera u prahu, 20 gr meda i 50 gr grubo sjeckanih oraha po želji (ja sam koristila prethodno tostirane pecan nuts) sjediniti u finu kremu, orahe dodati na kraju nakon što izmiksate kremu u finu i gustu.

Biskvit odrolati i odvojiti od papira na kojem se peklo te namazati kremom i ponovno zarolati te staviti hladiti nekoliko sati, najbolje preko noći. Ukrasti po želji, ili posuti šećerom u prahu ili namazati ostatkom kreme.

U slast!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA