23.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiStjepko Krilanović predložen za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnik

Stjepko Krilanović predložen za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnik

Redovita, 11. sjednica Predsjedništva Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, održana je danas u Velikoj vijećnici, uz predsjedanje predsjednika Vatrogasne zajednice, gradonačelnika Mata Frankovića.

Na Predsjedništvu je predloženo Skupštini Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika imenovanje kandidata za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepka Krilanovića i imenovanje kandidata za zamjenika Zdravka Kovačića.

Statutom Vatrogasne zajednice, koji je usklađen sa Zakonom o vatrogastvu, određeno je da je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci ujedno i zapovjednik Vatrogasne zajednice.

Također je usvojen Godišnji financijski plan za 2022. godinu, kao i Godišnji program rada za 2022. godinu te su proslijeđeni Skupštini Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika na usvajanje. Skupština će se održati 13. prosinca ove godine.

Sredstva osigurana u gradskom proračunu, a namijenjena Vatrogasnoj zajednici za nabavku planirane opreme za rad, neće se umanjivati. Cilj je da sva operativna tijela budu spremna djelovati u slučaju vatrene ugroze, kao i da se na početku sezone provedu sve potrebne preventivne aktivnosti i zadaće.

Podsjetimo, ulaganja ove gradske uprave u vatrogastvo u protekom četverogodišnjem razdoblju bila su značajna. Donesen je novi kolektivni ugovor temeljem kojeg su dubrovački vatrogasci ostvarili povećanje plaća i bolje radne uvjete. Izgrađen je novi vatrogasni dom na Osojniku, Dubrovnik je prvi put u povijesti dobio vatrogasni brod, izrađen je projekt novog vatrogasnog doma u Zatonu, za čiju su izgradnju osigurana sredstva u Proračunu Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA