13.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiUsprkos krizi Župa dubrovčka osigurala isplatu davanja socijalno ugroženim kategorijama

Usprkos krizi Župa dubrovčka osigurala isplatu davanja socijalno ugroženim kategorijama

“Posljedice krize uzrokovane corona virusom nažalost odražavaju se i na proračun Općine Župa dubrovačka. Zaustavili smo niz planiranih aktivnosti, prvenstveno komunalnih, a sve kako bismo planski raspolagali sredstvima i osigurali isplatu socijalnih kategorija najugroženijem dijelu stanovništva Župe dubrovačke. Sva davanja vezana za socijalnu skrb izvršavat će se redovito sukladno ustaljenoj dinamici” stoji u obavijesti Općine Župa dubrovačka koju potpisuje načelnik Nardelli.

“Nakon što  je prošlog tjedna isplaćena većina prava stalnih novčanih pomoći sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Općine Župa dubrovačka,  danas smo izvršili tromjesečnu isplatu osobama preko 65 godina bez ikakvih primanja, kojima smo čekali podatke dohodaka i primitaka od strane Porezne uprave. Tom isplatom zaokružene su sve stalne pomoći za prva tri mjeseca. Kako bismo olakšalli rad poštanskog ureda u ovoj posebnoj situaciji, a zbog velikog broja korisnika, rješenja o ostvarenom pravu proslijedit ćemo u lipnju nakon druge redovne isplate.

Izvršili smo i isplatu jednokratnih novčanih pomoći, naknada za novorođenu djecu, mjesečnih potpora djeci bez oba roditelja kao i pomoći za stanovanje osobama koje se vode na centru kao korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknade. Ustaljenom dinamikom, u drugoj polovici mjeseca ide i isplata stipendija učenicima i studentima .

Općina župa dubrovačka poznata je po dobro razrađenom sustavu socijalne skrbi i osjetljivosti na potrebite. Razvidno je da će situacija koja nas je snašla, nažalost mnoge obitelji s vremenom dovesti u teška financijska stanja zbog događaja na koje nisu mogli utjecati.

Kućanstvima  koji se nađu u takvoj situaciji, a ukoliko zadovoljavaju kriterije Odluke o socijalnoj skrbi Općina Župa dubrovačka dodijelit će jednokratnu novčanu pomoć.

Još jedanput pozivamo sve građane, susjede, prijatelje, rodbinu i ostale da nam jave ukoliko znaju nekoga kome treba dostava osnovnih životnih potrepština i lijekova. Iste će potrebitima osigurati djelatnici DVD-a Župa dubrovačka.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite dežurnim  službe na broj tel.:

  • 020/486-005 (DVD Župa dubrovačka) – svaki dan od 07-20 h
  • 020/487-470 (Općina Župa dubrovačka) – radnim danom od 07-15 h

ili putem e-maila: opcina@zupa-dubrovacka.hr.”

Načelnik Sivlio Nardelli

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA