20.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiPet djelatnika Pomorske policije odbilo testiranje, nije im dozvoljen ulaz na posao

Pet djelatnika Pomorske policije odbilo testiranje, nije im dozvoljen ulaz na posao

Jutros je počela primjena COVID potvrda u javnom sektoru. Prema dosadašnjim informacijama većih incidenata nije bilo. Na ribarnici u Gružu bilo je problema, jer se eto ni tamo ne može ući bez potvrde. No pet policajaca i policajki Pomorske policije odbilo je testiranje. Njima nije dozvoljeno ući na radno mjesto.

Na naš upit iz PU Dubrovačko-neretvanske su odgovorili sljedeće.

“Na ukupno 11 policijskih postaja ove Policijske uprave, odnosno u svim objektima na kojima se od jutros primjenjuje Odluka nacionalnog stožera, imali svega nekoliko slučajeva zaposlenika koji nisu udovoljili uvjetima za ulaz, među njima je i pet djelatnika Postaje pomorske policije Dubrovnik, međutim ovdje moramo napomenuti da navedeno ni u kom slučaju neće utjecati na usluge koje službe ove Policijske uprave pružaju građanima u ostvarivanju njihovih prava. Sukladno Odluci Stožera njima je odbijen ulaz, te su evidentirani razlozi odbijanja njihovog ulaska”.

Župan Nikola Dobroslavić izjavio je kako u Županiji i povezanim tvrtkama nije bilo onih koji su odbili testiranje, a gradonačelnik Mato Franković kazao je kako nema zasad nikakvih informacija o takvim događajima u gradskoj upravi i povezanim ustanovama i poduzećima.

Kakvo je stanje u gradskim tvrtkama?

U Libertasu trenutno radi 295 zaposlenika, od kojih je dio na bolovanju te, u ovom trenutku ne ulaze u ovu kvotu koju je propisao Nacionalni stožer. Testiranih djelatnika je 43 dok svi ostali imaju valjane potvrde sukladno odluci Nacionalnog stožera. 

Jutros je u tvrtku Čistoća d.o.o. na posao došlo ukupno 130 djelatnika s COVID potvrdom, dok je njih 55 obavilo testiranje. Nitko od djelatnika nije odbio testiranje. Također, napominjemo da je ostatak djelatnika na godišnjim odmorima i bolovanjima.

Od 15 zaposlenika Domouprave 11 zaposlenika je cijepljeno ili preboljelo bolest COVID 19 u zadnjih 6 mjeseci te imaju valjane EU digitalne COVID potvrde, a preostalih četvero zaposlenika će se redovito testirati, a po uputama i Odluci Stožera.

Svi djelatnici Dubrovačke baštine su ili cijepljeni ili su preboljeli COVID-19 virus, te su svi djelatnici koji su jutros došli na posao imali valjanu potvrdu o cijepljenju.

Jutros su na posao u Vrtlar d.o.o. s COVID potvrdama došla 43 djelatnika,
a 21 djelatnik je testiran, dio djelatnika je na godišnjem odmoru a dio na bolovanju. Svi djelatnici surađuju.

Djelatnici tvrtke Sanitat Dubrovnik d.o.o., koji posjeduju EU digitalne COVID potvrde ili drugi odgovarajući dokaza o cijepljenju ili preboljenju, isti su uredno predočili, dok su zaposlenici, za koje je bilo potrebno organizirati testiranje, istom uredno pristupili.

Svi zaposlenici poduzeća Boninovo d.o.o. imaju COVID potvrde, od čega 4 djelatnika temeljem brzog antigenskog testa. Nitko od djelatnika nije odbio testiranje.

Od ukupno 190 zaposlenika Vodovoda Dubrovnik, njih 134 posjeduju valjane Covid putovnice, a 56 osoba nema potvrdu o cijepljenju/preboljenju te će se sukladno Odluci Stožera oni morati testirati. Ne postoje informacije o možebitnom odbijanju testiranja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA