17.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 15 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiKoliko ćemo plaćati vijećnike iz gradskog proračuna?

Koliko ćemo plaćati vijećnike iz gradskog proračuna?

Je li kriza utjecala na iznose naknade za gradske vijećnike izabrane na nedavno održanim lokalnim izborima u Gradu Dubrovniku? Pitali smo i dobili odgovore iz gradske uprave.

-Do sada je naknada iznosila 1.500,00 kuna po vijećniku, a na temelju članka 31.a Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi određena je ukupna godišnja neto naknada po članu predstavničkog tijela tako da će naknada sada iznositi 1.000,00 kuna po vijećniku mjesečno – stigao je odgovor.

Predsjednik Gradskog vijeća će dobivati 1.500 kuna mjesečno, a za potpredsjednike će se izdvajati 1.300 kuna mjesečno.

Uz naknadu koja se mjesečno isplaćuje osobno svakom vijećniku, po mandatima se obračunavaju i iznosi koji se isplaćuju strankama i nezavisnim listama. Tako svaka stranka prema broju ostvarenih mjesta u Gradskom vijeću mjesečno prima 3.500 kuna za vijećnika, odnosno 3.850 kuna po vijećnici.

Njihova naknada ne ovisi o tome hoće li biti nazočni sjednici ili neće, kao što je odlučeno u Općini Konavle. Puno manje iznose, od svega 170 kuna po sjednici i to isključivo onoj kojoj prisustvuju, primat će konavoski vijećnici, a takva je odluka donesena na njihovoj konstituirajućoj sjednici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA