22.8 C
Dubrovnik
Utorak, 30 travnja, 2024
NaslovnicaKulturaDubrovačka premijera radio predstave "Soundtrack za film koji nije snimljen" večeras u...

Dubrovačka premijera radio predstave “Soundtrack za film koji nije snimljen” večeras u ARL

Nakon uspješnih premijernih izvedbi u Puli (dvorište udruge Rojc) i Zagrebu (kino Kinoteka), Radio Teatar dolazi u Dubrovnik. Premijera radio predstave ‘Soundtrack za film koji nije snimljen’ održat će se u Art radionici Lazareti, 28. svibnja u 20:00 sati.

‘Soundtrack za film koji nije snimljen’ je glazbeno–poetski street movie. Publiku će kroz ovo putovanje provesti dvoje osobitih protagonista, koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima.

Ovaj kazališno–radijski dijalog se sastoji od poetskih, proznih i glazbenih zapisa nastalih kao dijaloška razmjena tijekom zime i proljeća 2020./21. između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka). U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija Soundtracka za film koji nije snimljen se ne zasniva samo na riječima i glazbi, već ju krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić.

Predstava je izazvala odlične reakcije publike, medija i stručne javnosti nakon izvedbi u Puli i Zagrebu.

DUBROVAČKA PREMIJERA: Art radionica Lazareti, ulica Frana Supila 8, Dubrovnik

28.5. petak, u 20:00 h (uskoro u on-line prodaji)

Tekstovi: Nenad Marić aka Kralj Čačka, Nina Bajsić

Glazba: Nenad Marić, Marko Marić, Dino Brazzoduro, Nina Bajsić

Soundscape: Dino Brazzoduro i Lana Deban

Dramaturgija: Pavlica Bajsić

Produkcija: Katarina Grgić za RadioTeatar (Zagreb)

Partneri: Radio Rojc (Pula), Art radionica Lazareti (Dubrovnik), POP Depresija (Beograd), kino Kinoteka (Zagreb) i Gradske galerije Osijek (Osijek)

Ostali suradnici: Oblikovateljica svjetla: Sara Bundalo; Voditelj tona: Dalibor Piskrec; Dizajner vizuala: Neven Zulijani; Fotografkinje: Anita Nadj i Mia Cvitković; Odnosi s javnošću i PR: Dalibor Jakus; Autor teasera: Dražen Krešić; Asistent produkcije: Vedran Bošnjak; Asistentica za PR: Jasmina Bojić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA