20.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 5 svibnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaPODIGNUTA OPTUŽNICA Uz prijetnju pištoljem iz obiteljske kuće ukrao zlatninu, novac, kartice,...

PODIGNUTA OPTUŽNICA Uz prijetnju pištoljem iz obiteljske kuće ukrao zlatninu, novac, kartice, mobitele

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 15. travnja 2021., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona u stjecaju s kaznenim djelom prijetnje iz članka 139. stavak 2. KZ-a i kaznenim djelom neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz članka 234. stavak 2. KZ-a. (15. 4. 2021.), objavljeno je na stranicama DORH-a.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 5. ožujka 2021. oko 12,30 sati, u namjeri pribavljanja nepripadne koristi, maskiran ušao u obiteljsku kuću na području grada Ploča i uz uporabu pištolja prisilio žensku osobu koju je zatekao u kući da mu preda novac, zlatninu i drugi nakit, bankovnu karticu izdanu na njeno ime, dva mobitela i jedan komad oružja (sve u  vrijednosti od oko 30.000,00 kuna). Okrivljenika se tereti da je nakon počinjenja djela zaprijetio joj da će ubiti njenog supruga i sina ukoliko pozove policiju, kao i da se s mjesta događaja odvezao vozilom marke Renault Twingo u vlasništvu člana oštećene obitelji.

Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA