Treći dan barakude završile pobjedom – Bušlje najbolji igrač

16-02-2021: Waterpolo: France v Croatia: Rotterdam ROTTERDAM, NETHERLANDS - FEBRUARY 16: Andro Buslje of Croatia during the Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021 match between France and Croatia at Zwemcentrum Rotterdam on February 16, 2021 in Rotterdam, Netherlands (Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures)

Posljednja utakmica trećeg dana predolimpijskog kvalifikacijskog turnira završila je porazom Francuske u dvoboju s Hrvatskom reprezentacijom rezultatom 10:13 (2:3, 3:2, 2:5, 3:3).

Kapetan reprezentacije Andro Bušlje izabran je za najboljeg odnosno najefikasnijeg igrača utakmice. Bušlje je uz Jokovića u utakmici upisao i dva zgoditka, dok su Fatović i Bukić upisali po tri, a Miloš, Vrlić i Garcia jedan pogodak.
Kod Francuza najviše se raspucao Charles Canonne zabilježivši tri ubačaja u Bijačev gol koji je koji je na hrvatskoj vratnici branio cijelu utakmicu.

– Zaslužena pobjeda protiv Francuske koja se do sada pokazala kao najozbiljniji protivnik na turniru. Prve dvije četvrtine nismo odigrali kao na počecima prve dvije utakmice turnira, no kada smo u trećoj četvrtini nametnuli našu igru odvojili smo se i taj rezultat održavali do kraja. Sutra poslije podne očekuje nas dvoboj s Rusijom, ne preostaje nam puno vremena za odmor. Ukoliko i sutra upišemo pobjedu, ostajemo prvi u grupi što nam je i bio cilj. Ipak, to je samo još jedna stepenica prema onome što priželjkujemo, osigurati odlazak u Tokio.  – rekao je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

Hrvatska je sada prva u skupini B sa šest bodova dok su iza nje Rusi s pet, Nizozemska s četiri, Francuska s dva, Rumunjska s jednim te Njemačka bez upisanog boda.
Barakude već sutra nastavljaju sa svojim nastupom i četvrtom uzastopnom utakmicom na turniru. Moći ćemo ih pratiti na drugom programu hrvatske radiotelevizije u 14:30 sati kada će zaigrati upravo s drugima iz svoje skupine, odnosno reprezentacijom Rusije.

U skupini A na začelju se nalazi reprezentacija Crne Gore s četiri boda, jednako kao i Grčka koja se nalazi na drugom mjestu. Slijede Gruzija i Kanada s po dva boda, dok je Brazil na začelju bez ostvarenih bodova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.