ZAPLJENA 146 KILOGRAMA KOKAINA Otkriveno na što su bivši supružnici iz Metkovića trošili milijune

Bivši supružnici koji su očito i nakon razvoda ostali u odličnim odnosima, M J. (59) , bivši ugostitelj, a danas umirovljenik iz Metkovića, i četiri godine mlađa nezaposlena bivša djelatnica jedne banke S J., odlukom suca istrage splitskog Županijskog suda, a na prijedlog USKOK-a, završili su jučer u jednomjesečnom istražnom zatvoru na splitskim Bilicama​, piše Slobodna Dalmacija.

Branili su se šutnjom i bili su, doznaju novinari Slobodne Dalmacije, iznenađeni svime što im se događa, a iza rešetaka su završili zbog opasnosti od ponavljanja djela. Osim njih, u istražnom zatvoru se još od lipnja prošle godine nalazi i 50-godišnji Talijan A. M. koji živi u malom mjestu Lavagna blizu Genove, a koji je uhićen s nešto više od 21 kilograma kokaina. Jedini koji nije priveden sucu istrage i nije završio u istražnom zatvoru je 44-godišnjak iz Metkovića, član zločinačke organizacije koju je, smatra USKOK, ustrojio upravo Haš.

– Da točno je da smo preuzeli obranu 59-godišnjaka i 55-godišnjakinje, no ne mogu vam ništa više niti detaljnije govoriti o predmetu jer se radi o uskočkom spisu. Svakako ćemo se žaliti na odluku o određivanju istražnog zatvora – kazao je splitski odvjetnik Vinko Gulišija u ime odvjetničkog ureda Gulišija.

USKOK smatra da ima dovoljno čvrstih dokaza da je skupina u Hrvatsku prokrijumčarila najmanje 146 kilograma kokaina i njegovom preprodajom zaradila najmanje 32 milijuna i nešto više od 600 tisuća kuna.

Istražitelji su mjesecima prije pratili krijumčarski lanac pa su tako zabilježili i da je nakon primopredaje, obavljene u Opuzenu 26. lipnja prošle godine, kada je Talijan i uhićen par sati kasnije kod Baćine, 44-godišnjak javio šefu Hašu da je temperatura bila 28, što USKOK-ovci tumače da je kilogram kokaina prodao za 28 tisuća eura. A to je daleko ispod realnih cijena na našem narkotržištu na kojem se cijena kile “bilog” kreće od 35 do 40 tisuća eura, ovisno o čistoći.

Istražitelji, dakle, smatraju da imaju “u tvrdo” da je zločinačka organizacija zaradila gotovo 33 milijuna . Tako je utvrđeno da je on dio novca trošio za svakodnevne potrebe te da je za najmanje 30 tisuća eura kupio Audi A4. Neutvrđenu veću svotu je uložio u izgradnju stanova na zasad nepoznatoj lokaciji u Zagrebu u suradnji sa zagrebačkim poslovnim partnerom albanskog podrijetla te je najmanje 73 tisuće eura otišlo na adaptaciju jednog stana u hrvatskoj metropoli. USKOK smatra i da je njegova bivša supruga od novca zarađenog preprodajom kokaina podmirila dug od oko 250 tisuća eura koji je imala u Addiko banci te je i sebi priuštila bolji automobil – BMW X5 vrijedan 29 tisuća eura.

Više pročitajte ovdje.


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.