23.8 C
Dubrovnik
Subota, 27 rujna, 2025
HomeLifestyleVIKEND JE ZA SLATKO! Spravite slanjsku tortu po receptu Ivane Čuljak

VIKEND JE ZA SLATKO! Spravite slanjsku tortu po receptu Ivane Čuljak

Vikend je idealno vrijeme za pripremanje, a potom i uživanje u slatkom zalogaju.

Ovoga puta predlažemo slanjsku tortu po receptu slastičarke Ivane Čuljak. Objavu s Facebook stranice Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja donosimo u nastavku.

Sastojci:

12 jaja
500 g šećera
400g badema
100g brašna
korica dva domaća limuna

Šećer i jaja tući dok se dobije lijepa gusta smjesa, suhe sastojke nježno umutiti špatulom.
Smjesu raspodijeliti na dva namašćena pleha i peći na ventilaciji 25 min na 180.
Kore rezati u krugove kalupom od fi 22-24cm.
Dobit ćete 5 kora (4 cijele i petu koju spojite od ostataka).

Krema:

200g skute
200v mascarponea
100 g džema od gorke naranče
šećera po želji

Pomiješati sve skupa (po želji možete dodati šećer).
Slagati biskvit u kalup pa premazati laganim slojem kreme.
Ostaviti par sati da se stisne sve u hladnjaku.

Ukrašavanje:

200g vrhnja za slag
Kremfiks dvije vrećice
50 g šećera u prahu
300 mascarponea

Plus 200 g tostiranih badem listića za ukrašavanje.

Istući vrhnje u čvrsti šlag s kremfiksom.
Mascarpone razraditi sa šećerom i dodati vrhnje za šlag.

Tortu izvaditi iz kalupa, premazati s kremom, obložiti s badem listićima te s ostatkom kreme ukrasiti po želji.

Uživajte!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA