20.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiSvečano otvorena Ulica padre Iva Martinića

Svečano otvorena Ulica padre Iva Martinića

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na svečanom otvaranju Ulice padre Iva Martinića (1939.-2014.) , dominikanca koji je svojim djelovanjem ostavio dubok trag u nekoliko generacija Dubrovčana.

Naime, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika je na prijedlog građana padri Martiniću dodijelilo ulicu u blizini Dominikanskog samostana u kojemu je djelovao preko 30 godina. Tako je padre Martinić dobio spojnu ulicu od Zlatarske do Dominikanskog samostana. Martinić je  ostao zapamćen po organiziranju druženja mladih u Dominikanskom samostanu, misi i polnoćkama za mlade, ali i po uvođenju „beat- mise“, organiziranju vokalno-instrumentalnog sastava „Orlandovi dječaci“ (kasnije i danas „Veritas“), uređenju muzeja moderne umjetnosti u sklopu samostana, kao kolumnist „Dubrovačkog vjesnika“, autor tri knjige te dobitnik brojnih nagrada za svoje djelovanje- od Reda hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku  do Nagrade Grada Dubrovnika. 

Na svečanosti otvorenja sudjelovali su i članovi njegove obitelji, članovi VIS „Veritas“ te gitaristi Frano Matušić i Ante Skaramuca.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA