ZAVRŠEN NATJEČAJ ZA IDEJNO RJEŠENJE PARKA GRADAC Pobjednici nagrađeni sa 72 tisuće kuna

Društvo arhitekata Dubrovnik objavilo je rezultate natječaja za izradu idejno urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog rješenja parka Gradac. Na natječaj je pristiglo devet prijava, a nagrađena su četiri prijedloga. Prva nagrada u iznosu od 72 tisuće kuna dodijeljena je autorima: Antun Sevšek, Melita Čavlović, Damir Gamulin, Vesna Hrga Martić.

Za prvu nagradu napisano je sljedeće obrazloženje:

-Pohvaljuje se jasnoća koncepta i vizije stvaranja novog jedinstvenog oblikovanja prostora Parka s jasnom hijerarhijom pješačkih komunikacija i afirmacijom sjeveroistočne šetnice. Hortikulturno korištenje je primjenjivo i adekvatno lokalnim obilježjima i oblikovanju autohtonim materijalom s jasnim razumijevanjem problematike erozije, vjetra, osunčanja i ostalih lokalnih uvjeta. Urbana oprema je dosljedno artikulirana sukladno slojevitosti promišljanja koncepta i cjelovitosti integracije rješenja stvaranja jedinstvenog prostora naglašeno mediteranskog karaktera. Kvalitetno promišljanje parkirališne površine i njezine trasformabilnosti u prostor trga šljunčane površine. Autori oblikuju ambijente s jasnom distinkcijom staro-novo uz očuvanje povijesnih elemenata i uspostavljanje sistemskog jezika za sustavno rješavanje i razvijanje prostornih aktivnosti. Pohvaljuje se racionalnost rješenja uz opasku da je u zoni B programiranje sadržaja nedovoljno razrađeno s minimalnim prikazima oblikovnih intervencija.

-Preporuka OS-a je dodatno razraditi programske zone u dogovoru s investitorom i u skladu s realnim potrebama za ostvarivanje programa na području Grada Dubrovnika sukladno autorskom jeziku oblikovanja cjelokupnog prostora. Također se preporučuje urbanu opremu i organizaciju ulaznog platoa doraditi  na način da se osigura mogućnost realizacije višenamjenskih programa i većih okupljanja posjetitelja u skladu s programskim smjernicama potencijalnih budućih aktivnosti Grada Dubrovnika i drugih korisnika (DLJI, ostali dionici).


II. NAGRADA U NETO IZNOSU 54.000,00 KN DODJELJUJE SE RADU POD BROJEM 08

Autori: Alen Žunić, Rea Mihelko, Karlo Lauc, Fran Polan, Siniša Bjelica, Marko Ursa

Suradnici: Damjan Bujak, Marin Ljuban, Nikša Laušin

III. NAGRADA U NETO IZNOSU 36.000,00 KN DODJELJUJE SE RADU POD BROJEM 06

Autori: Lea Đurović Ruso, Mia Erak, Jurica Dragićević, Petra Matić, Anita Trojanović, Pavo Đukan, Petra Radonić

Suradnici: Nikša Begović, Dr.sc. Ivan Šimić, Šesnić Turković d.o.o.

IV. NAGRADA U NETO IZNOSU 18.000,00 KN DODJELJUJE SE RADU POD BROJEM 07

Autori: Mladen Jošić, Minja Jošić, Tamara Relić, Jana Horvat, Ivan Dajak, Lucia Marušić, Goran Vuković, Jadranko Kereković, Mario Peko, Matija Blašković, Marin Duić

Ocjenjivački sud bio je u sastavu: Roman Šilje, dipl.ing.arh., predsjednik OS-a; Davor Bušnja, dipl.ing.arh., doc.dr.sc. Ines Hrdalo, kraj.arh., Erna Raguž-Lučić, dipl.ing.agr., Ivana Krešić, dipl.ing.arh., Tonči Čerina, dipl.ing.arh., zamjenik člana OS-a; te stručne savjetnice OS-a: doc.dr.sc. Mara Marić, kraj.arh., Malojka Sertić, dipl.ing.arh.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.