23.8 C
Dubrovnik
Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaGimnazijalci imaju svoj podcast, gosti nekadašnji učenici koji su ostvarili svoje snove,...

Gimnazijalci imaju svoj podcast, gosti nekadašnji učenici koji su ostvarili svoje snove, pogledajte!

Gimnazija Dubrovnik ide u korak s vremenom i imaju svoj – podcast! Od ožujka ove godine, u suradnji s VSP Videom, gimnazijalci Nika Lujak i Vinko Goravica pokušat će, svaki mjesec u vremenu trajanja jednog školskog sata, kroz razgovor s gostima, bivšim gimnazijalcima koji su uspjeli ostvariti svoje snove, prenijeti dio njihovog života i tako potaknuti sadašnje učenike na razmišljanje o vlastitoj budućnosti i nastavku školovanja nakon Gimnazije, pomoći im u odabiru zanimanja kojim se žele baviti, približiti im potencijalne profesije i tako im olakšati izbor. Ova ideja na tragu je prošlogodišnje suradnje s Općom bolnicom Dubrovnik kada su učenici koji su bili zainteresirani upisati studij medicine u dvotjednom posjetu bolnici, prolazeći odjele dobili uvid u ono čime se žele baviti, a rezultat je bio više nego izvrstan jer smo dobili 12 učenika koji su na kraju te školske godine upisali studij medicine.

I ova ideja potekla je od ravnateljice Katarine Tolja koja je uspjela oformiti tim s dvoje mladih voditelja, učenika drugog razreda Nika Lujak i Vinko Goravica te profesoricom hrvatskog jezika Stanislavom Aras koji su uz pomoć suradnje s VSP videom ideju vrlo brzo proveli u djelo. Za kontakt s potencijalnim kandidatima za emisiju zadužena je ravnateljica, a koncept i ritam emisije diktiraju voditelji i profesorica.

Prva emisija snimljena je s maturantom Gimnazije Dubrovnik u generaciji 2002/2003., a današnjim doktorom medicine Vedadom Karamehmedovićem, specijalistom gastroenterologije iz Opće bolnice Dubrovnik kao poticaj za sve one koji namjeravaju u budućnosti baviti se medicinom.

Druga emisija snimljena je s maturantom Gimnazije Dubrovnik u generaciji 1997./1998., hrvatskim kazališnim, televizijskim i filmskim glumcem Franom Maškovićem. Ova emisija poslastica je za sve gimnazijalce koji razmišljaju ili su već donijeli odluku o nastavku svog školovanje na Akademiji dramskih umjetnosti.

Podcast Gimnazije Dubrovnik i dalje pratite na našem portalu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA