18.8 C
Dubrovnik
Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaPolitikaMislav Kolakušić "nestao" dan nakon izbora, danas poslao poruku hrvatskim biračima

Mislav Kolakušić “nestao” dan nakon izbora, danas poslao poruku hrvatskim biračima

Mislav Kolakušić, predsjednik stranke Pravo i pravda koji je dobio mandat za Sabor na listi Domovinskog pokreta, obratio se danas video porukom hrvatskim biračima te je posve jasno iznio svoj stav : Hrvatska treba snažnu suverenističku opciju, a ne održavanje korumpiranog HDZ-a na životu. Predlaže nove izbore.

U video poruci je rekao:

“Dragi prijatelji, dragi sugrađani,

izbori za Hrvatski sabor, runda prva, su iza nas. Mnoge od nas je iznenadila činjenica da ni ovako velika izlaznost građana na izbore, a koji žele promjene, nije rezultirala i promjenom izbornih rezultata.

Relativni pobjednik je ponovo HDZ, stranka korumpiranih ljudi, zločinačka organizacija pravomoćno osuđena za izvlačenje i pranje novca.

Međutim relativni pobjednik su zapravo oporbene stanke. Građani Republike Hrvatske su podijeljenih opcija.

Što sada? Kako stvoriti vladu koja će promijeniti Hrvatsku? Moguće je napraviti neku koaliciju s HDZ-om i nadati se da će doći do promjena. To smo već imali, Most je imao dva najviša resora, Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo policije skoro dvije godine. Što se dogodilo? Apsolutno ništa, nijedan zakon, nikakva promjena ni u najmanjoj mjeri. Je li netko uhapšen? Ništa, ako vi kao manjinski idete stvarati vladu s HDZ-om, gdje je njihov premijer i glasačka mašinerija, ne možete učiniti ništa”, rekao je Kolakušić.

Kolakušić nije spomenuo Domovinski pokret, ali je jasno da je na njih mislio kad je govorio kako se promjene neće dogoditi. A to je i argumentirao.

“Samo jedna osoba odlučuje, u predsjedničkom sustavu to je predsjednik, u premijerskom to je premijer. Ako vi imate predsjednika vlade i tri ministra, vi odlučujete o svemu. Ako nemate premijera, odnosno predsjednika vlade, vi nećete odlučivati o ničemu i nikakve promjene nisu moguće jer vi ste i dalje u Hrvatskom saboru s 10, 12, 13 zastupnika i ništa se neće izglasati, kao što se nikada do sada nije izglasalo, pa čak i da imate 15 ministara”, poručio je Kolakušić.

Po njemu, jedino su rješenje novi izbori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA