18.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaKulturaFOTO Edukativni programu Prirodoslovnog muzeja "Most za znanost" kroz 11 različitih radionica...

FOTO Edukativni programu Prirodoslovnog muzeja “Most za znanost” kroz 11 različitih radionica okupio skoro 400 gimnazijalaca

Most za znanost novi je edukativni program Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. Autorice i voditeljice su kustosice muzeja dr.sc. Jadranka Sulić Šprem i Matea Martinović, a realizacija je ostvarena u suradnji s Majom Sambrailo profesoricom biologije u Gimnaziji Dubrovnik.

U programu je sudjelovalo 393 učenika Gimnazije Dubrovnik u sklopu kojeg je realizirano 11 različitih radionica: Otoliti, Morfometrija i meristika, Razmnožavanje riba, Konzervacijska biologija, Zakiseljavanje mora, Gibanje vode u biljci, Plastidi, Stjenice, Lebdjelice i Dva para krila u svijetu leptira.

Osim predavača Sulić Šprem, Martinović i Sambrailo kao gosti predavači sudjelovali su i dr.sc. Valter Kožul sa Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, Zoran Vrsaljko i Bruno Vučković sa Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije te Sanja Grđan sa Odjela za ekologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Programom Most za znanost povezuje se učenike sa znanstvenom i stručnom zajednicom, a cilj je popularizacijom znanosti motivirati učenike na odabir prirodoslovlja za svoju buduću profesiju. Radionice se odvijaju se po principu interaktivne nastave gdje su polaznici uključeni u sam proces učenja kognitivno i emocionalno. Upoznaju se s metodologijom znanstvenog istraživanja, razvijaju kritičko mišljenje, vještine rješavanja problema i organizacijske sposobnosti. Učenje istraživanjem omogućuje lakše razumijevanje prirodnih promjena i procesa te potiče znatiželju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA