18.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaLifestyleStranci "bauljaju" kišnim Stradunom, pogledavaju na sat...

Stranci “bauljaju” kišnim Stradunom, pogledavaju na sat…

Danas je Stradun pun stranaca koji se zaustavljaju pred zatvorenim vratima dubrovačkih trgovina i pogledavaju na sat, provjeravajući početak radnog vremena. Kišno vrijeme dodatno će im otežati iznalaženje sadržaja kojim će popuniti današnji dan u Gradu. No, Dubrovnik u srcu sezone doživljava istu sudbinu poput ostalih gradova u Hrvatskoj, bez obzira jesu li uz more i kopnu, budući je odluka o neradnom danu jedinstvena za cijelu državu.

Neki od njih, kaže nam naša sugrađanka, traže pekaru gdje bi nešto pojeli, nekima se i posrećilo… I na vratima DPDS-a u Širokoj ulici stoji obavijest o tome gdje preuzeti vouchere za zidine, jer je suvenirnica zatvorena. Iako je na Stradunu većina butiga zatvorena, neki su napravili iznimku i turistima su otvorili svoja vrata, ali će većina današnjih turista ipak svoje vrijeme u Gradu provesti po ugostiteljskim objektima koji nisu “zakačeni” ovom odlukom.

Podsjetimo, prema novom Zakonu o trgovini, koji zabranjuje rad nedjeljom, sada je trgovinama zabranjen rad blagdanima.

“Prodajni objekti zatvoreni su u dane blagdana. Vlada Republike Hrvatske može odlukom odrediti prodajne objekte koji su dužni raditi u dane blagdana u Republici Hrvatskoj sukladno zakonu kojim se uređuju blagdani, spomendani i neradni dani u Republici Hrvatskoj”, stoji u zakonu. 

Zabrana rada blagdanima odnosi se i na pekarnice, ali i na tržnice.

Na dane praznika (a takav dan će nakon Dana pobjede opet pasti u utorak, 15. kolovoza, kada je blagdan Velike Gospe) smiju raditi samo prodavaonice koje se nalaze u sklopu željezničkih i autobusnih kolodvora, zračnih luka, morskih luka, trajekata i zrakoplova, kao i one na benzinskim postajama, u bolnicama, u hotelima, u kulturnim i vjerskim ustanovama, nautičkim marinama, kampovima i OPG-ovima te zaštićenim područjima prirode. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA