20.8 C
Dubrovnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaLifestyleJelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Počasnoj konzulici Kraljevine Španjolske za Dubrovačko – neretvansku županiju Jelki Tepšić danas je uručeno odlikovanje – Križ Reda za civilne zasluge koje joj je dodijelio španjolski kralj Felipe II u povodu tridesete obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kraljevine Španjolske i Republike Hrvatske.

Odlikovanje je uručio veleposlanik Kraljevine Španjolske Nj.E. Juan Gonzales Barba sa suprugom gđom. Elenom Neira na prigodnoj svečanosti u Kneževom dvoru uz prisutnost uzvanika iz javnog i društvenog života Dubrovnika i županije –   župana Dobroslavića,  gradonačelnika Frankovića, predsjednika Gradskog vijeća Potrebicu , rektora Sveučilišta u Dubrovniku  Buruma, te predstavnika Konzularnog zbora u Dubrovačko – neretvanskoj županiji; predstavnika javnih institucija s područja županije, te obitelj i prijatelje počasne konzulice Tepšić.

Orden za civilne zasluge dodjeljuje se španjolskim ili stranim državljanima koji su ostvarili zasluge građanske prirode: relevantne službe državi, izvanredan rad i slično. 

Ovo odlikovanje, prema nadležnim uredbama Kraljevine Španjolske, može se dodijeliti osobama stranog državljanstva, pod uvjetom da su pružili istaknute usluge Španjolskoj ili značajnu suradnju u okviru svojih dužnosti, kao što je to slučaj sa počasnom konzulicom Kraljevine Španjolske u Dubrovniku Jelkom Tepšić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA