14.8 C
Dubrovnik
Utorak, 30 travnja, 2024
NaslovnicaSportPovijesni nastup ženske ekipe šahovskog kluba "Dubrovnik"

Povijesni nastup ženske ekipe šahovskog kluba “Dubrovnik”


U Dubrovniku, u “Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar” (bivši hotel “Minčeta”) proteklog vikenda  odigrana je 2. hrvatska šahovska liga za žene za 2022. na kojoj je nastupilo 8 ekipa iz cijele Hrvatske.

Po prvi put u povijesti dubrovačkog šaha na ovakvom, i uopće na nekom ekipnom šahovskom natjecanju za žene, nastupila je i ekipa Šahovskog kluba “Dubrovnik” i to u sastavu Nina Vuković, Sanja Bilić, Ana Rajić, Bruna Di Ceglie, Marina Serdarević i Đeni Čustović.

Organizatori ovogodišnje druge hrvatske šahovske lige za žene bili su spomenuti hotel, ŠK “Dama” iz Đakova i ŠK “Dubrovnik”.

U konačnom poretku ovogodišnje 2. hrvatske šahovske lige za žene za 2022. pobjednički pokal i plasman u 1.a. hrvatsku šahovsku ligu za žene za 2023. ostvarile su favoritkinje, žene iz ŠK “ Đakovo Lim-Mont ” iz Đakova 8 bodova, druge su žene iz ŠD “Sisak” iz Siska /plasirale se u 1.a. hrvatsku šahovsku ligu za žene 2023./, treće iz ŠK “Dama” iz Đakova itd.

Što se tiče nastupa šahistica ŠK “DubrovniK” unaprijed smo znali da su autsajderke, ali je svrha bila formiranje i prvi nastup u povijesti jedne seniorske ženske ekipe ŠK “Dubrovnik”. U konačnom poretku žene ŠK “Dubrovnik” zauzele su 7. pretposljednje mjesto s 2 meč i 6 pojedinačnih bodova. Pobjedu su ostvarile u meču sa “Slavoncem” iz Gradišta s 2.5 : 1,5. Na prvoj ploči Nina Vuković osvojila je 1 bod /od 5 mogućih/, na drugoj Sanja Bilić /2,5 od 5 mogućih/, na trećoj Ana Rajić /s 2 od 5 mogućih/, dok na posljednjoj, četvrtoj ploči Marina Serdarević je osvojila 0,5 bodova /od dva moguća/, a bez bodova su ostale Bruna Di Ceglie i Đeni Čustović. Ana Rajić osvojila je četvrtu šahovsku kategoriju.

Tekst: Bajro Sarić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA