25.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijesti3LHD radi na idejnom rješenju budućeg turističkog kompleksa u Kuparima

3LHD radi na idejnom rješenju budućeg turističkog kompleksa u Kuparima

Nakon više sastanaka održanih u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, na traženja Općine Župa dubrovačka, danas je u prostorima Općine održan sastanak s predstavnicima tvrtke Avenue ulaganja d.o.o., a vezano za dinamiku realizacije turističke zone Kupari I.

“Na sastanku je, uz predstavnike Općine i investitora bio nazočan i arhitekt Marko Dabrović, projektant iz tvrtke 3LHD. Sukladno ranijim traženjima, predstavnici investitora prezentirali su detaljnije informacije vezano za tijek i dinamiku realizacije projekta.

Potvrđeno je da je s renomiranom projektantskom tvrtkom 3LHD sklopljen ugovor za izradu cjelovite projektne dokumentacije, a trenutno je u fazi izrade Idejni projekt. Podnošenje zahtjeva za ishođenje lokacijske dozvole predviđeno je u lipnju ove godine, a nakon ishođenja iste nastavlja se izrada glavnih i izvedbenih projekata sukladno Ugovoru.

Osim tvrtke 3LHD, u izradu cjelokupne projektne dokumentacije uključeno je više međunarodnih stručnjaka, sukladno uvjetima hotelske kuće koja će upravljati kompleksom.

Prvi sljedeći koraci odnose se na demontažu i rušenje objekata predviđenih za rušenje, a investitor se obavezao već kroz sljedeći tjedan dostaviti dinamički plan navedenih radova, nakon čega bi započeo postupak rušenja postojećih objekata.

Također, važno je napomenuti da se planirani zahvat usklađuje s projektom I faze proširenja korita rijeke Tarante od strane Hrvatskih voda, a za koji je već ishođena lokacijska dozvola.

Investitor je izrazio želju čim prije započeti sa predmetnim radovima rušenja, a sama dinamika trebala bi biti poznata već sljedeći tjedan”, javljaju iz Općine Župa dubrovačka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA