24.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 31 srpnja, 2025
HomeDupromoNA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Pesto od bučinih sjemenki

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Pesto od bučinih sjemenki

Pržene i slane nisu rezervirane samo za grickanje u kinu. One su najzdravija grickalica koju možete pronaći, pa nema razloga da se suzdržavate. Pogotovo kad postanu pesto s miksom začinskog bilja.

Zbog obilja nezasićenih masnih kiselina, vitamina, osobito E i grupe B, minerala i mnogih drugih korisnih sastojaka u tragovima, sjemenke bundeve su na samom vrhu zdravstveno preporučljivih namirnica. Baš zato, vrijeme je da ih napravite u obliku pesta kojeg možete poslužiti kao namaz na preprženom kruhu ili na punom tanjuru širokih rezanaca.

Sastojci:

1 šalica bučinih sjemenki (oljuštene, sirove)

½ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 šalice svježeg začinskog bilja (bosiljakperšinkorijander, timijan..)*

3 češnja češnjaka 

½ žličice soli

¼ šalice svježe cijeđenog soka od limuna

Priprema:

  1. Tostirati bučine sjemenke na suhoj tavi ili u pećnici.
  2. Pustiti da se ohlade zatim staviti sve sastojke u multipraktik i miksati dok ne dobijete pesto s malim komadićima.
  3. Po potrebi dodati još ulja ili soka od limuna te začina.

Servirajte uz tjesteninu, kao umak svježem povrću, u salate, kao umak krumpiru, batatu, falafelu, a čuvajte u staklenci u hladnjaku.

Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:

Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22

Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članak, Izvor: TEKST/ FOTO Tvornica zdrave hrane

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA