28.8 C
Dubrovnik
Petak, 4 srpnja, 2025
HomeLifestyleAGROTURIZAM KONAVLE Održana radionica slastičarstva

AGROTURIZAM KONAVLE Održana radionica slastičarstva

Jučerašnja kuharska radionica okupila je u kuhinji konobe Mrs&Mr Caput predstavnike konavoskih agroturizama i gastro zaljubljenike. Voditeljica radionice, profesorica kuharstva i slastičarstva u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik Marija Bazdan je za ovu prigodu primjenom tradicijskih namirnica kreirala zanimljive i ukusne recepte koji mogu biti nova ponudu konavoskih agroturizama. Nakon višesatne radionice na stolu se servirao liker od ječmene kave s ukusnim keksima od raženog brašna, suhih smokava i morača, kolač od slanutka u šatou od malvasije dubrovačke, kolač od kukuruznog brašna s kremom od mladog sira i meda, krema od rogača s umakom od naranče te krema od skute s bobicom u prezli. 

Suradnja s Turističkom i ugostiteljskom školom Dubrovnik je temeljena na sporazumu o suradnji na razvoju ruralnog turizma, a odvija se u okviru projekta NOVA GENERACIJA kojeg Agroturizam provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta. 

Nova gastro radionica u Konavlima je planirana za  24. i 25. veljače, a već sljedeći vikend se organiziraju radionice za vinogradare i manifestacija Gusti od kobasica koja uz edukativni ima i natjecateljski i zabavni dio programa. 

Sve aktivnosti i edukacije u narednom periodu koje su otvorene za javnost možete pronaći na poveznici https://www.agroturizam-konavle.hr/hr/nova-generacija-2024

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA