22.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiRegionalna agencija DUNEA sudjelovala na radionici Baskijskog kulinarskog centra

Regionalna agencija DUNEA sudjelovala na radionici Baskijskog kulinarskog centra

Predstavnice Regionalne agencije DUNEA Franica Miloš, Olja Ljubišić i Mirela Raič te predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije Ana Orlović sudjelovale su, uz Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik te Sveučilište u Dubrovniku, u izradi strategije i akcijskog plana Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik (RCK DU) koju je predvodio Baskijski kulinarski centar.

Trodnevnu interaktivnu radionicu ispred jednog od najpoznatijih i najinovativnijih kulinarskih centara na svijetu, vodili su chef i stručnjak za vođenje restorana Michelangelo Cestari, stručnjakinja za prehrambenu tehnologiju i marketing Izaskun Zurbitu te jedna od voditeljica BCC-a Idoia Calleja. Na radionici su definirane vrijednosti centra među kojima je očuvanje eno i gastro baštine, posebno imajući na umu da je UNESCO zaštitio mediteransku prehranu kao svjetsku kulturnu baštinu te umijeće suhozidne gradnje neophodne za kreiranje dolaca na krškom terenu. Istaknula se i važnost prelaska na ekološku proizvodnju proizvoda kao što je malostonska kamenica koja je ranije ove godine dobila zaštićenu oznaku izvornosti.

U sklopu radionice, sudionici su imali priliku i razgovarati s Johanom K. Dalom iz Ugostiteljske škole u Kopenhagenu koji je opisao dugu i zahtjevnu prilagodnu škole novom konceptu nordijske kuhinje u čijoj je srži lokalno proizvedena sezonska organska hrana.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik radionice je organizirala u sklopu uspostave RCK DU za koji Regionalna agencija DUNEA pruža tehničku i stručnu podršku u provedbi u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’ koji je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA